Régi gond oldódott meg a lévai kórházban

Régi gond oldódott meg a lévai kórházban

Péntektől régi problémája oldódott meg a lévai Agel kórháznak. Átadták a kórház területén a mentőszolgálat helikopterei számára épült leszállópályát. Így a pácienseket, a sürgősségi ellátásra szorulókat közvetlenül a kórház területére, a sürgősségi osztály elé szállíthatják. Erről Helena Kopsa Dudášová, a kórház betegellátásért felelős igazgatóhelyettese tájékoztatott.

Eddig komoly gondot okozott a betegellátásban, hogy a rászorulókat a mentőhelikopter a kórháztól távolabbi külső helyre tudta csak szállítani, amely a kritikus állapotban levő betegek sürgősségi ellátását nagyban megnehezítette.

A kórház vezetősége egyben figyelmezteti a betegeket és a látogatókat is, hogy kerüljék el a leszállópályát. Az ottani tartózkodásukkal veszélyeztetik önmagukat abban az esetben, ha a helikopter leszállni készül, de megnehezítik a páciensek helyzetét is, akiknek éppen a lehető leggyorsabb ellátásra van szükségük” – nyomatékosította az igazgatóhelyettes.

Hírdetés

Valamennyi látogatóra és a kórház személyzetésre, alkalmazottaira is érvényes a parkolás szabályainak letartása a leszállópálya közelében.

„Be kell tartani az érvényes közlekedési szabályokat, tilos az ottani parkolás és a behajtás” – mondta Helena Kopsa Dudášová.

Figyelmeztetett továbbá, hogy a helytelenül parkoló autók a helikopter leszállásánál esetleg meg is sérülhetnek. Ebben az esetben a kórház nem vállal felelősséget sem az autókban, sem a személyes tárgyakban keletkezett kárért.

(BM/Felvidék.ma/Teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »