Rád Bíztam magam… – Párkapcsolati kerekasztal-beszélgetések a házasság hetében

Rád Bíztam magam… – Párkapcsolati kerekasztal-beszélgetések a házasság hetében

Hazánkban idén február 13. és 20. között, immár tizenötödik alkalommal rendezik meg a házasság hetét. Ehhez kapcsolódva, a Bízd Rá Magad portál segítő szakemberei elgondolkodtató és egyben párkapcsolati jó gyakorlatokat is bemutató programra várják az érdeklődőket február 19-én, melynek helyszíne a budapesti D50 Kulturális Központ.

A szombaton délután 4 órakor kezdődő eseményen köszöntőt mond Erdő Péter bíboros, prímás, aki videóüzenetben szól majd a jelenlévőkhöz.

A program során részesei lehetünk két izgalmas és mélyreható kerekasztal-beszélgetésnek: Zsuffa Tünde író a Csókay András és Altay Daniella házaspárt, valamint Marton Zsolt váci püspököt, az MKPK Családügyi Bizottságának elnökét kérdezi a hit házasságban betöltött szerepéről, a valós veszélyekről, a megélt küzdelmekről és a tragédiák feldolgozásáról. Megtudhatjuk, hogy milyen kísértések jelentkezhetnek egy pár életében, emellett szó lesz a megbocsátásról és az újrakezdés lehetőségéről is.

A következő, a Hogyan maradjunk együtt egy életen át? című kerekasztal-beszélgetés többek között egy házasság megújításának lehetőségeit, a Gordon-módszer által támogatott pozitív kommunikációt, a családközösség hatásait, a kreatív családpasztorációs tevékenységet és a kríziskezelés fontosságát emeli fókuszba.

A beszélgetés résztvevői a CsaládEgyetem, az EFT Alapítvány, a Gordon Kiadó, a Házas Hétvége és a Magyar Schönstatt Család képviselői.

A rendezvényhez kapcsolódóan a Bízd Rá Magad egy online, országos, házasságot megerősítő, párkapcsolatot gazdagító játékot is indít február 20-án, melynek március 26-ra tervezett zárórendezvényén előadók, tanúságtételek és nyeremények várják majd a játékba bekapcsolódott házaspárokat. Ennek részleteit is megismerhetjük a február 19-i eseményen.

Hírdetés

A rendezvényen történő személyes részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrációkat február 17-ig ezen a linken fogadják (a terem befogadóképességéig).

A helyszíni részvétel az aktuális járványügyi szabályok betartásával lehetséges.
A rendezvényt az EWTN Katolikus TV élőben is közvetíti.

Az esemény főtámogatója az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye, médiatámogatói a Magyar Kurír, a Magyar Katolikus Rádió és az EWTN Katolikus TV.

További részletek ITT találhatók.

Forrás: bizdramagad.hu / Hetvenkét Tanítvány Mozgalom Család Munkacsoport

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »