Putyin titokzatos altáji dácsája kigyulladt

Putyin titokzatos altáji dácsája kigyulladt

Vlagyimir Putyin orosz elnök nem hivatalos rezidenciája a távoli Altáj-hegységben, a mongol-kazahsztáni határ közelében súlyos károkat szenvedett egy tűzvészben, az egyik épület szinte teljesen leégett – jelentette a Szirena helyi hírportál.

A portál több, lángba borult épületről készült fotót is közzétett, mondván, hogy ellenőrizte a képeket. A honlap szerint az orosz hatóságok nem voltak hajlandóak kommentálni az ügyet, a tűz oka pedig egyelőre ismeretlen. Az sem világos, hogy a tűzben megsérült-e valaki.

A Kreml vezetője a jelek szerint a covid-19 járvány idején tartózkodott ott, amikor a helyiek azt állították, hogy láttak egy elnöki helikoptert a rezidencia közelében.

Hírdetés

Putyin földalatti bunkere vélhetően a rezidencia része, amely a nyilvánosság számára nem látogatható – írja a honlap. A közelben van egy speciális farm is, ahol szibériai maral szarvasokat tartanak.

A Projekt orosz oknyomozó honlap szerint ezt a módszert Szergej Sojgu akkori orosz védelmi miniszter mutatta be Putyinnak.

A honlap szerint a Gazprom vezetője, Alekszej Miller is rajong ezért a procedúráért. Az ingatlan hivatalosan az orosz gázipari vállalat tulajdonában van, bár a Yandex orosz portál térképei szerint a „Gazprom altáji birtokának szanatóriuma és rekreációs komplexuma” jelenleg nem üzemel – mutatott rá a Szibir realia honlap a tűzvész után.

Az oldal által megkeresett helyi lakosok nyilatkozatai arra engednek következtetni, hogy még a környéken élők is meg vannak győződve arról, hogy valójában Putyin dácsájáról van szó.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »