Putyin megkezdte kétnapos látogatását Pekingben

Megérkezett Kínába csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök. Az államfő kétnapos látogatást tesz Pekingben és Harbinban. Ez az első külföldi útja, amióta megkezdte újabb elnöki periódusát.

🇷🇺🇨🇳 | El presidente ruso Vladimir Putin llega a Beijing, China, para una visita oficial. pic.twitter.com/W9oFJWNY2G

— Alerta News 24 (@AlertaNews24) May 16, 2024

A Hszinhua kínai állami hírügynökség közlése szerint Vlagyimir Putyin gépe helyi idő szerint hajnalban érkezett a pekingi repülőtérre. Reggel Hszi Csin-ping kínai államfő személyesen is üdvözölte. A két elnök első programpontként személyes tárgyalást folytat.

🇷🇺🇨🇳PUTIN AND XI IN BEIJING

Putin and Xi, as founding members of what they call the “new economic world order,” known as BRICS, are very friendly these days.

Hírdetés

Putin will be in China for 2 days.

pic.twitter.com/ZBH3JW6omc

— Mario Nawfal (@MarioNawfal) May 16, 2024

Az orosz elnök sajtószolgálata a látogatást bejelentve közölte, hogy Putyin Hszi Csin-ping kínai államfő meghívására látogat Pekingbe, ahol a várakozások szerint "részletesen megvitatják az átfogó partnerség és a stratégiai együttműködés kérdéseinek egész sorát", valamint "meghatározzák az orosz-kínai gyakorlati együttműködés továbbfejlesztésének kulcsfontosságú területeit". Megemlékeznek a kétoldalú diplomáciai kapcsolatok felvételének 75. évfordulójáról is.

Harbinban Vlagyimir Putyin részt vesz a nyolcadik orosz-kínai expó és a negyedik orosz-kínai régióközi együttműködési fórum megnyitó ünnepségén, valamint találkozik a helyi műszaki egyetem diákjaival és tanáraival.

Vlagyimir Putyin legutóbb tavaly októberben járt Pekingben, ahol a csúcsszinten megrendezett Egy övezet, egy út fórum vendége volt.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »