Pünkösdre hangoló lufival és palacsintával – Gyerekfoglalkozást szervezett a sopronkövesdi karitász

Pünkösdre hangoló lufival és palacsintával – Gyerekfoglalkozást szervezett a sopronkövesdi karitász

Május 28-án, a hónap utolsó szombatjának reggelén a sopronkövesdi gyermekek nagy izgalommal indultak el otthonról a plébánia közösségi termébe, ahol palacsintasütéssel és játékos pünkösdi foglalkozással vártak rájuk a sopronkövesdi karitász tagjai.

Miután az elmaradhatatlan közös imádsággal Isten áldását kérték a napra, a kicsik és nagyok, csapatokba szerveződve, szójátékos pünkösdi feladatokban mutathatták meg tudásukat az ünnepről.

A legnagyobb örömet minden gyermek számára a szél jelképes ábrázolásához használt léggömbök keltették, amit természetesen délben mindannyian haza is vihettek. Lázas énekelgetés mellett, Szarka Gábor atya hozzájárulásából kis galambokat is hajtogathattak csipkés papírból, melyeket igyekeztek szalaggal a lufikhoz kötni, így helyezve nagyobb biztonságba a léggömböket a szél huncut játékával szemben. A nagyobbak lelkesen segítettek a kisebbeknek a feladatban, kedves kis csapattá kovácsolódtak.

Mire elfáradtak a gyermekek, a szomszéd helyiségből ínycsiklandó palacsintaillat járta be a termet. Hatalmas palacsintakupacos tálak sorakoztak a sok éhes gyermekre várva. „Hurrá! palacsinta!” ujjongtak, amikor meglátták a kínálgató asszonyokat.

Hírdetés

Igazán tartalmas, szép délelőtt volt, melyen nemcsak szellemileg, hanem lelkileg is töltekezhettek mindannyian. „Hiszem, hogy Isten elgondolásának, az Ő áldásának köszönhető, hogy ismét ily sok vidám gyermek gyűlt össze a sopronkövesdi plébánián. Általuk mi is közel érezhettük magunkat Istenhez, hiszen ismét az Ő országának szőlőskertjében dolgozhattunk. Bízom benne, hogy Isten áldásával kis közösségünk azzá válik, aminek lennie kell: épülő, erősödő reménység, amelyen a pokol kapui sem képesek diadalt venni” – írta az eseményről szóló beszámolóban Galavics-Horváth Gabriella.

Forrás: Győri Egyházmegye

Szöveg és fotó: Galavics-Horváth Gabriella, Farkasné Nyerges Andrea

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »