PSD: a korlátozások következetlenségérõl árulkodik, hogy miközben az iskolákat bezárják, a játéktermek tovább mûködhetnek

PSD: a korlátozások következetlenségérõl árulkodik, hogy miközben az iskolákat bezárják, a játéktermek tovább mûködhetnek

A Szociáldemokrata Párt (PSD) szerint „önkényes és ellentmondásos” intézkedéseket hoztak a hatóságok a koronavírus-járvány megfékezésére.

Hétfői közleményében a PSD leszögezi: hiteltelen a kormány, amikor a járványhelyzet súlyosságára hivatkozva bezárja az iskolákat, és közben engedélyezi a játéktermek működését, ez ugyanis azt sugallja, hogy mégsem olyan súlyos a helyzet.

Hírdetés

„Ennek az aránytalan és következetlen döntésnek a hátterében az áll, hogy a kormány képtelen volt meghozni a szükséges intézkedéseket a tanév megfelelő előkészítésére” – nyomatékosítják.

A PSD szerint az oktatási minisztérium által elrendelt kényszervakáció a kormány „katasztrofális kudarcának” a következménye. A szociáldemokraták felróják a kabinetnek, hogy bár már júliustól kérték az időszakos tesztelés bevezetését az iskolákban, a kormány „nem volt képes” megvásárolni a non-invazív teszteket. Ugyanakkor – vélik – azért rendeltek el kényszervakációt online oktatás helyett, hogy „álnok módon” elkerüljék a gyermekfelügyeleti szabadság esetén járó támogatások kifizetését.

A PSD azt is sérelmezi, hogy egy hétfői döntéssel a magániskolákat is bezárták, noha ezek a tanintézetek az oktatási miniszter által kért valamennyi biztonsági intézkedést meghoztak, és minden követelménynek eleget tettek.(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »