PS: Egy évvel a választás után káosz van és drágaság

PS: Egy évvel a választás után káosz van és drágaság

PS: Egy évvel a választás után káosz van és drágaság Mészáros Richárd2024. 09. 30., h – 16:49

A választás előtt eget-földet ígért a kormány, ehelyett most káosz és drágaság van, és büntetlenséget élveznek a bűnözők – jelentette ki hétfőn Michal Šimečka, a PS elnöke a választás évfordulóján.

Hírdetés

„A választás előtt bármit megígértek, hogy hatalomra jussanak, olcsóbb élelmiszert, jobb életszínvonalat, a politikusok fizetésének csökkentését, autópálya- és kórházépítést. Aztán gyorsan összeállították a kormányt és félrelökték az ország problémáit. Elkezdtek dolgozni, de csakis a saját embereik érdekében” – tette hozzál.

Šimečka ismét bírálta a különleges ügyészség megszüntetését, a Btk. módosítását, a miniszterek fizetésének emelését, figyelmeztetett a folyamatos drágulásra. „Évi 1000 eurójába kerülnek egy átlagos háromfős háztartásnak a ficói áremelések” – tette hozzá. Kiemelte, hogy Szlovákia az egyetlen EU-tagállam, ahol az elmúlt tíz évben nőtt a szegénység. „Fico eddig 4700 napot kormányzott, négyszeres kormányfő. Soha senki nem volt ennyi ideig hatalmon, és senki nem tett ilyen keveset” folytatta Šimečka.

Úgy véli, a kormány újabb ígéretekkel áll elő, amiket aztán kitalációkkal fog elkenni. „De mi azon fogunk dolgozni, hogy egyre több ember tisztán lássa ezt” – tette hozzá. Megismételte, hogy a következő választáson le akarják győzni a Smert, és folyamatosan minden szinten ezen fognak dolgozni.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »