Prokai Szilvia, a maximalista hajszobrász – Merj nagyot álmodni!

Prokai Szilvia, a maximalista hajszobrász – Merj nagyot álmodni!

A haj, a hajápolás mindenkor fontos szerepet játszott, elsősorban a nők életében. A frizura a különböző korokban változott ugyan, de az igény, hogy jól nézzünk ki – amihez a hajkorona mindenképpen hozzátartozik – változatlan. Prokai Szilvia – aki az Afrodita Szépségszalonban várja vendégeit – egy igazi maximalista személyiség. Munkája során mindig a tökéletességre törekszik. Vele beszélgettünk tervekről, kihívásokról!

– Mezőváriban születtem, ma is ott élek. Középiskolai tanulmányaimat a helyi középiskolában végeztem. Már gyermekkorom óta érdekelt a fodrász szakma, mindig is szerettem a barátaim hajával foglalkozni, így döntöttem el, hogy fodrász leszek. Hat évvel ezelőtt magánúton egy helyi fodrász oktatott a hajszobrászat tudományára, később önszorgalomból, internetes videókat nézegetve fejlesztettem magam. Jelenleg pedig Beregszászban, az Afrodita Szépségszalonban várom kedves vendégeimet.

– Az alapok elsajátítása után otthonomban kezdtem el dolgozni. Kezdetben egy kisebb sarok lett kialakítva számomra, idővel azonban fejlesztettem eszköztáramat, és mára már lett egy saját, erre alkalmas helyiségem teljes felszereléssel. Tapasztalataim alapján azt mondhatom, hogy nehézségek nem csak az indulásnál akadtak, de néha mai napig problémába ütközök. Nagyon kritikus vagyok önmagammal szemben, és mindig a tökéletességre törekszem, talán ezért nem mennek zökkenőmentesen a dolgok.

– Szinte bármit kérhetnek a vendégeim, igyekszem mindig tudásom legjavát nyújtani. Bizalommal fordulhatnak hozzám kívánságaikkal: legyen az egy egyszerűbb hajvágás vagy egy extrémebb, esetleg egy színátmenetes hajfestés. Nagy kedvencem az alkalmi frizurák elkészítése. Nem riadok vissza a kihívásoktól, és ha a vendégnek is tetszik a végeredmény, az a legnagyobb boldogság számomra.

– A frizura trend szerintem mindenkinek sajátos. Ha valami divatos, de nem áll jól a vendégnek, ne készíttesse el, mert csalódni fog. Emellett azt tapasztaltam, hogy a szürke hajszínért az idén nagyon oda voltak a hölgyek, több vendégem frizuráját is ilyenre varázsoltam.

Hírdetés

– Számomra az a legfontosabb, hogy egészséges és fényes legyen a vendégek hajszerkezete. Mindenképp javaslom a hajtípusnak megfelelő hajápolást. A balzsam és hajvégápoló használata elengedhetetlen, minden mosásnál alkalmazom a vendégeimen, mert ezektől lesz szép és egészséges a haj. Emellett nagyon fontos a hajvágás, ezt mindig hangsúlyozom. Ilyenkor a töredezett végeket levágjuk, és egészséges, friss hajkoronát kapunk.

– Azt kell mondjam, ez az egyik olyan szakma, ahol minden nap tanul valami újat az ember. Fontos, hogy fejlődjünk, fejlesszük magunk, hisz az újonnan megjelenő technikák tudásának hiányában gyorsan lemaradhatunk. Amit a vendég kér, teljesítenünk kell, ha nem tudjuk, elpártol mellőlünk, és ezt nem engedhetjük meg. Így én is sokat tanulok, internetes oldalak, videók segítségével gyarapítom tudásomat. Emellett tapasztalt kollégákat is felkeresek. Ne szégyelljünk kérdezni másoktól!

– Számomra a családom, a gyermekeim az elsők. Ők azok, akikért bármit megteszek. Utánuk következik a szakmám, melyet nagyon szeretek. Mindig is ez volt az álmom, mint említettem, már gyerekként nagyon szerettem ezzel foglalatoskodni. Hogy valóra válhatott, nagy örömöm. Úgy érzem, ez nem is munka, hanem hobbi, melyet kedvtelésből végez az ember. Elégedettséggel tölt el, hogy alkothatok valami szépet, egyedit.

– Egyik nagy tervem volt, hogy ne csak otthon, hanem a városban, egy szépségszalonban fogadhassam a vendégeimet. Ez, hála Istennek, sikerült. Most minden erőmmel arra koncentrálok, hogy sikeresen végezzem a munkám.

Kurmay Anita


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »