Potápi: Köszönet jár a Svédországi Magyarok Országos Szövetségének

Köszönet illeti meg a Svédországi Magyarok Országos Szövetségét (SMOSZ) a diaszpórában végzett munkájáért – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton a szervezet online tisztújító közgyűlésén.

Az államtitkár elmondta, a szövetség 1974-ben jött létre, és azóta koordinálja a Svédországban élő mintegy 35 ezres magyarság mindennapi életét. Az ott élő magyarok a szövetségnek is köszönhetik azt, hogy megőrizték hagyományaikat, kultúrájukat, nyelvüket, és híd szerepet töltenek be Svédország és Magyarország, illetve a Kárpát-medence között – hangsúlyozta.

Potápi Árpád János köszönetet mondott a SMOSZ tagjainak, elnökségi tagjainak, valamint Bihari Szabolcsnak, a szervezet elnökének azért a munkáért, amelyet az elmúlt évtizedekben végeztek, és azért is, hogy kiálltak Magyarország mellett, és képviselték az ország érdekeit a méltatlan támadások idején.

Hírdetés

“A járványhelyzet is az elmúlt egy évben megmutatta azt számunkra, hogy azok a magyar közösségek, amelyek igazán erősek, kitartottak és talán még erősebbek, mint a járványhelyzet előtt. Fontos tudniuk azt, hogy Magyarország minden magyarra számít és minden magyar számíthat ránk is” – fogalmazott az államtitkár.

Potápi Árpád János a közgyűlésen elmondott előadásában beszámolt az államtitkárság munkájáról, megjegyezve, a koronavírus-járvány miatt sok programjuk elmaradt vagy került át az online térbe. Ugyanakkor néhány kezdeményezést, mint például a Kőrösi Csoma Sándor Programot később indíthatják el, a pályázatokat idén is meghirdetik.

Az államtitkár felhívta a közgyűlés figyelmét, hogy 2022-ben országgyűlési választások lesznek. Azt kérte, hogy a diaszpórában élők közül minél többen vegyenek részt a választáson, ezért – aki még nem tette meg – legkésőbb 2021 decemberéig regisztrálja magát.

MTI

The post Potápi: Köszönet jár a Svédországi Magyarok Országos Szövetségének appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »