Elfogadta a meghívást az augusztusi Kurultajra a Türk Államok Szervezetének főtitkára

Elfogadta a meghívást az augusztusi Kurultajra a Türk Államok Szervezetének főtitkára

A Türk Államok Szervezetének (TDT-Türk Devletleri Teşkilatı) főtitkára Kubanychbek Omuraliev, a szervezet központi irodájában fogadta Bíró András Zsoltot a Magyar Turán Alapítvány elnökét. A türk világ legnagyobb hagyományőrző rendezvényének a Kurultáj –Magyar Törzsi Gyűlés főszervezője a Magyar Turán Alapítvány, amely a szervezet megalakulása óta jó kapcsolatokat ápol a türk államok legnagyobb közös, államközi szervezetével (korábban Türk Tanács).

 

Hírdetés

A TDT vezetőségének tagjai már többször jelen voltak a Magyar-Turán Alapítvány rendezvényein. Május 29-én a TDT isztambuli székházában találkozott a két szervezet vezetője, amely alkalmával a Magyar-Turán Alapítvány elnöke meghívta Omuraliev főtitkár urat az augusztusi, magyarországi Kurultajra, amely egyben a türk világ legnagyobb közös hagyományőrző ünnepe is – Hun-Türk Kurultayi. A Türk Államok Szervezetének (TDT-Türk Devletleri Teşkilatı) főtitkára elfogadta a meghívást és egyben gratulált a nagyszabású rendezvény eddigi megszervezéseihez, amely komoly jelentőséggel bír a türk nemzetek kulturális életében és erősíti a rokon nemzetek összefogását. A baráti hangulatú megbeszélésen részt vett Ömer Kocaman a TDT főtitkár helyettese is, aki már korábbi két alkalommal a Kurultajon is részt vett díszvendégként.

Az augusztusi bugaci Kurultaj rangját és megbecsülését jelzi, valamint tovább erősíti a rendezvény nemzetközi elismertségét Omuraliyev főtitkár részvétele.

A Elfogadta a meghívást az augusztusi Kurultajra a Türk Államok Szervezetének főtitkára bejegyzés először Kurultáj-én jelent meg.


Forrás:kurultaj.hu
Tovább a cikkre »