Politikai összefonódások – Miért maradt el a büntetés a rendőrattak miatt?

„Két fiatal hölgyet egy Szentkirály utcai ház kukatárolóból rángattak ki, mert ijedtükben oda menekültek. Őket is a rádió udvarába vitték. Az egyik lányt gumibottal úgy fejbe verte egy rendőr, hogy elrepedt a fején a bőr; fejét, ruháját elöntötte a vére. Ilyen állapotában vitték nyomozási bíró elé azzal, hogy rendőrökre támadtak és hivatalos személy ellen erőszakot követtek el. A bírónő nem kérdezte meg tőle: mondja, maga mitől sérült meg.”

Egyébiránt Such György a magyar rádió elnöke azzal hárította el a felelősség kérdését, hogy ő nem látott, nem hallott semmit, mert nem arra az udvarra néznek elnöki irodájának ablakai. Jelenleg „jutalmul” ő az Országház igazgatója!!!!

„Ízelítő” a 2006-os eseményekből

A TV székházának „ostroma” után, három napon keresztül a főváros belterületein, rendszeresített gyakorló ruhába öltöztetett, ám szolgálati azonosító jelvényt nem viselő 4-5 főből álló csoportok a nemzeti zászlókat, jelképeket tartó emberekre vadásztak.

Madách térnél a REBISZ tömegoszlatóit meg kellett állítani: ezen a délutánon 1958 darab gumilövedéket és 1700 darab könnygázgránátot lőttek ki emberek csoportjaira.

Az USA adatai szerint az így okozott halálos sérülések aránya elhanyagolható!

Az október 23-án forradalmáról emlékezve ünnepelő lakosság megfélemlítését, az ő alapvető emberi, politikai és szabadságjogaik gyakorlásától erőszakkal megfosztását célozták meg. A lakosság megfélemlítését célzó szándék, terrorcselekménynek minősíthető cselekvés.

Az előzetes letartoztatásra ítéltek a Nagy Ignác utcai BV Intézetbe befogadáskor további megalázó gyötrelmeket éltek át. Meztelenre vetkőztetett lányokat terpeszállásban tornagyakorlatokra kényszertettek: megesett, hogy kézitáskából drága parfümöt loptak. Büntetés-végrehajtás hivatalos személyei elleni eljárások indítása szóba sem került.

(A büntetőjogban járatlanokkal tudatni kell, hogy az előzetes letartóztatás elrendelésére a személyre vonatkoztatott „alapos gyanú” nem elégséges.)

A személyi szabadság törvénysértő megvonása a legsúlyosabb jogsértések egyike.

Dokumentumokból – ismerten – legkevesebb 150 ember 30 napra előzetes letartóztatását rendelték el.

A bírói háttér

A rendőri vezetők (Bene László és Gergényi Péter) felelősségét lényegében alárendeltjeikről parancsnoki gondoskodási kötelezettségeik elmulasztása miatt vizsgálták. A Központi Nyomozó Főügyészség vezetője sajtótájékoztatója adta hírül, hogy a nem katonai bűncselekmények eseteiben nem kerül sor vádemelésre.

Tehát az elfogások, súlyos-, maradandó egészségkárosodást is okozó sérülések, a fogva tartás alatti kínzások és hivatalos személyek által elkövetett más bűncselekmények eseteiben semmilyen vádat nem emeltek.

Hírdetés

Cserni János – aki 2006-ban kiállt Gyurcsány mellett – börtönbüntetésre ítélte a Demokrata főszerkesztőjét. Cserni János – a jelenlegi Kormány alatt – a Fővárosi Bíróság Büntető Kollégiumának bírája, tanácselnök, a Galamus csoport alapító tagja.

A Pesti Központi Kerületi Bíróságot elnöklő Fazekas Sándor alatt pedig tömegével helyeztek törvénytelen módon előzetes letartóztatásba embereket. Azokat tehát, akiket a rendőrök fogdostak össze az előzetes letartóztatás elrendelését indokoló különös feltételek megléte hiányában állították törvénysértő módon a bíróság elé, 30-30 nap időtartamra.

Fazekas Sándor most (a FiDeSz Kormány alatt) a Fővárosi Törvényszék elnöke.

A FiDeSz 2012. január 1-vel Dr. Handó Tündét nevezte ki az Országos Bírói Hivatal élére, aki egymás után ültetett aktív Gyurcsány-hívőket vezető helyekre, mint a Galamus.hu alapító Cserni Jánost, vagy azt a Fazekas Sándor bírót, aki irányítása alatt 2006-ban futószalagon, justizmorddal végződő kirakatperekben ítéltek el ártatlan embereket.

A „segítségükkel” saját magunk élhettünk át olyan tapasztalatokat, amelyek az ötvenes évek „zivataraira” voltak jellemzők, de most enyhébb kivitelben. Megtapasztalhattuk tehát, hogy a törvénykezés változásai (demokratizálódása) egyáltalán nem eredményezi, hogy a hatalom erőszak apparátusai kövessék a demokratikus változásokat, sőt.

A kör bezárul

Milyen hibát követett el a FiDeSz-KDMP Kormány, amikor egy olyan hölgyet nevezett ki az Országos Bírói Hivatal élére, aki a Gyurcsány éra alatti rendőri attakokat védő, az ártatlan polgári lakosságot jogszerűtlenül elítélő és fogva tartó bírókat segíti karrierhez?

Bár Cserni János kinevezése ellen élénken tiltakozott a kormány, mégis Handó Tündének az akarata érvényesült.

Hogyan lehetséges, hogy az a Such György lett az Országház igazgatója, aki álnok módon letagadta, hogy tudomása lett volna a Magyar Rádió udvarán történő rendőri visszaélésekről (holott erről gyakorlatilag azoknak is tudomása volt, akik az inkriminált időben nem is tartózkodtak a Rádió székhelyén.)

Mikor számíthatunk arra, hogy Handó Tündét leváltják, mert a Kormány akarata ellen nevezett ki Gyurcsány-hívő bírókat?

Mikor számíthatunk arra, hogy a 2006-os rendőri visszaélések elkövetőit felelősségre vonják?

Ezek bekövetkezéséhez két változásra lenne szükség.

Az egyik, egy kormányváltás az Egyesült Államokban, hiszen annak idején Budai Gyula kormányzati főtisztviselőt behívatták az amerikai nagykövetségre és ott utasításokat adtak neki, miszerint sem Gyurcsánynak, sem az akkori rendőri vezetőknek nem lehet bántódása. Az egyik feltétel teljesítve látszik, hiszen a republikánus Trump az elnök, aki nem erősítette meg a fenti „kérést”.

A másik feltétel bekövetkezésével kapcsolatban nem kívánok találgatásokba bocsátkozni, hiszen Handó Tünde Szájer József felesége.

(Van még valakinek kérdése?)

Vinczeffy Zsolt

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Hírek, Publicisztika, Valóság


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »