Politikai kihívások és az emberi kapcsolatok: a média szerepe a szlovákiai választásokon

Politikai kihívások és az emberi kapcsolatok: a média szerepe a szlovákiai választásokon

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága a Magyarság Háza Galériában, február 5-én sajtóreggelit szervezett, ahol Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár tájékoztatást adott az idei nemzetpolitikai tematikus év céljairól, tervezett programjairól és aktuális nemzetpolitikai kérdésekről.

A politikai tájékoztatás és a választási kampányok során a média nem csupán tájékoztatási eszközként szolgál, hanem meghatározó szerepet játszik az emberi kapcsolatok építésében is.

Az előző években fokozódó hangsúlyt kapott a hálózatokban való gondolkozás és ez különösen igaz a magyar nemzet esetében. A média minden területének fontossága kiemelkedik ebben a kontextusban, beleértve az írott sajtót, televíziót, rádiót és a digitális platformokat is. A közösségi média jelentősége is kiemelkedő, ugyanakkor Potápi hangsúlyozta, hogy a személyes kapcsolatokra való odafigyelés elengedhetetlen.

Hírdetés

A politika már régóta nem csupán elméleti tudomány, hanem fizikai munka is. Kihangsúlyozta, hogy a door-to-door kampányok, azaz az emberek személyes meglátogatása kiemelkedő fontossággal bír: a politikusoknak aktívan részt kell venniük a területi munkában, személyesen találkozniuk kell a választókkal, és fel kell mérniük az igényeket és aggályokat.

Hangsúlyozta, hogy a médiának ugyan óriási szerepe van, de a személyes kapcsolatokat nem pótolhatja semmi. A door-to-door kampányok egyfajta emberközpontú politikai megközelítést képviselnek, ami különösen fontos a választási siker elérése érdekében. A politikai küzdelem ma már nem csupán a médiafelületeken zajlik, hanem a választópolgárok szívében és otthonaikban is.

(Németh Tímea/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »