Pokolgép robbant Pakisztán fővárosában, többen meghaltak

Pokolgép robbant Pakisztán fővárosában, többen meghaltak

Pokolgép robbant Pakisztán fővárosában, három ember, köztük a két feltételezett elkövető is meghalt – közölte a iszlámábádi rendőrség pénteken.

A pénteki robbantást a pakisztáni tálibok szinte azonnal magukra vállalták. A merényletben három rendőr és hét civil sebesült meg, az elkövetőkön kívül egy rendőrtiszt is életét vesztette.

A rendőrség beszámolója szerint a robbanás azután történt, hogy egy rendőrtiszt az egyik ellenőrzési pontnál megállította az autót. Utasai azonban – egy férfi és egy nő – ahelyett, hogy félreálltak volna, továbbhajtottak, és élesítették a járműbe rejtett robbanószerkezetet.

Hírdetés

Sehbaz Sarif miniszterelnök nyilatkozatában elítélte a robbantást, és köszönetét fejezte ki a rendőr szolgálataiért. A pakisztáni rendőrség és a kormány több magasrangú tisztségviselője is részt vett Adíl Husszain elesett rendőr temetésén.

Mohamed Kalid Kuraszáni, a szélsőséges pakisztáni tálibok (TTP) szóvivője közölte: a szervezet fegyveresei azért hajtották végre az öngyilkos merényletet, hogy bosszút álljanak egy vezetőjük meggyilkolásán.

A pakisztáni tálibok novemberben egyoldalúan megszüntették a kormánnyal kötött, egy hónapig tartó tűzszünetet, azóta számos támadást mértek az ország biztonsági szolgálatai ellen.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »