Pohronie-DAC: Jöhet-e áttörés?

Pohronie-DAC: Jöhet-e áttörés?

Pénteken, a szeptemberi válogatott szünet előtti utolsó forduló előrehozott találkozóján Garamszentkeresztre látogat a DAC, hogy tabellaszomszédja ellen próbáljon meg pontot/pontokat szerezni.

A 20 órakor kezdődő találkozón, melyet a televízió is közvetít, már pályára léphet a magyar válogatottba ismét meghívót kapó Schäfer András is. Remélhetőleg a Trencsén elleni hazai meccsen visszatérő Eric Davisszal és Cesar Blackmannel már képesek lesznek némi színt és sikert vinni a DAC játékába.

„A sérültek kapcsán még vannak kérdőjelek, ráadásul a tegnapi edzés után Brahim Moumou pályára lépése sem biztos, ami Dominik Kružliakra is érvényes. Dominiknak még fáj a húzódása, de bízom benne, hogy holnap este bevethető állapotban lesz. Schäfer András már szerencsére felépült, akinek Szenicén jelentkezett a még az Európa-bajnokságról hozott térdsérülése, de az orvosi stábunk ápolásának is köszönhetően már egészséges, és pályára léphet a Pohronie ellen. Sajnos azonban Andrija Balić játékát nélkülöznünk kell. Hátfájdalmai vannak, az első pillanatban attól féltünk, nem porckorongsérve van-e. Szerencsére ez a félelmünk nem igazolódott be, és bár nem olyan súlyos a sérülése, holnap még semmiképpen sem számolhatok vele”

nyilatkozta egy nappal a mérkőzés előtt Németh Antal vezetőedző a klub honlapján.

„Bár idegenben lépünk pályára, a legutóbbi eredményeink után nem lehet más célunk, csak a három pont megszerzése. Láttuk a Pohronie mérkőzéseit, mindegyik ellenfelének alaposan meggyűlt a baja a védelmük feltörésével. Remekül védekeznek, a támadósorban pedig van néhány tapasztalt futballistájuk. Ennek ellenére egyértelműen a győzelemre törekszünk, el akarjuk kezdeni a pontgyűjtést, és örömet szeretnénk okozni a szurkolóinknak. Nagyon fontos lenne győzni a válogatott szünet előtt”

Hírdetés

tette hozzá a DAC 47 éves edzője.

Összejött a felvidéki magyar futballrangadó! Komárom – Dunaszerdahely derbi lesz a szlovák kupában

Az ellenfél gárdáját a Királyhelmecről származó 44 éves Geri Gergely irányítja, miután nyáron a klub nem hosszabbított szerződést Jan Kameníkkel. A garamszentkeresztiek öt forduló után csupán egy ponttal maradnak le a DAC mögött – eddig megszerzett 4 pontjukkal a tabella 9. helyén állnak. Míg Nagyszombatban, Zsolnán és Aranyosmaróton vereséget szenvedtek, addig hazai környezetben Nagymihályt legyőzték, Szered ellen pedig pontot szereztek.

Eddigi három összecsapásuk során mindig a DAC gyűjthette be a három pontot, most azonban semmi sem vehető készpénznek, ha a dunaszerdahelyiekről van szó…

A 20 órakor kezdődő találkozót a Nova Sport televízió 1-es csatornája és a voyo.markiza.sk internetes televízió közvetítik élőben. Játékvezetők Ziemba – Bednár, Štrbo.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »