Podoljak: A tankokkal kapcsolatos határozatlanság miatt több emberünk hal meg

Podoljak: A tankokkal kapcsolatos határozatlanság miatt több emberünk hal meg

Az emberek életébe kerül az óvatosság és a lassú döntéshozatal a Leopard 2 harckocsik Ukrajnába szállításával kapcsolatban – mondta szombaton Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója.

Podoljak a Twitteren fejezte ki csalódottságát az Ukrajna fegyverszállításával kapcsolatos “globális határozatlanság” miatt.

– írta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója.

„A határozatlanság miatt több emberünk hal meg. Minden egyes nap, amivel késlekedtek, az ukránok halálát jelenti. Gondolkozzatok gyorsabban“

Hírdetés

– sürgetett Podoljak.

Podoljak kijelentései Joe Biden amerikai elnök bejelentése után hangzottak el, aki szombat este kijelentette, hogy “Ukrajna minden segítséget megkap, amire szüksége van”. Így reagált Biden arra a kérdésre, hogy támogatja-e Lengyelországot a Leopard 2 tankok Ukrajnába küldésével kapcsolatban.

A német gyártmányú Leopard 2 tankok kiviteli engedélyét Berlin adja ki. Azoknak az országoknak, amelyek rendelkeznek ilyen tankkal, a németek jóváhagyására van szükségük, ha úgy döntenek, egy másik államnak adják át őket. Berlin továbbra is habozik Ukrajnába küldeni ezeket a tankokat.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »