Petőfi Sándor költészete áll az SZMPSZ ma meghirdetett pályázatainak középpontjában

Petőfi Sándor költészete áll az SZMPSZ ma meghirdetett pályázatainak középpontjában

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége január 24-én hirdette meg a Kaszás Attila Versmondó Fesztivál, valamint a Harmos Károly Országos Képzőművészeti Pályázat legújabb évfolyamait. Az igen közkedvelt, értéket közvetítő és tehetséget támogató rendezvények idei központi témája Petőfi Sándor költészete.

A pedagógusok szövetsége és a társszervezők a tavasz közepéig várják a versenyre a jelentkezők benevezését.

Mint az SZMPSZ honlapján olvasható: A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a komáromi Jókai Mór Alapiskola, Komárom városa és a Komáromi Városi Művelődési Központ június 11-én a Jókai Napok kísérő rendezvényeként meghirdeti a XV. Kaszás Attila Versmondó Fesztivált, melynek megvalósítási formáját (személyes vagy online) az aktuális járványhelyzethez igazítjuk.

 A Kaszás Attila Versmondó Fesztiválra három kategóriában (1-4. osztályos tanulók; 5-9. osztályos tanulók; középiskolások) várják az érdeklődők jelentkezését. Jelentkezési határidő május 6-a.

További részletek az SZMPSZ honlapján, illetve a Pályázataink között ITT.

Hírdetés

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége a Szlovák Nemzeti Múzeum – Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma és a társszervezők a 2021/2022-es tanévben is meghirdetik a szlovákiai magyar iskolák és óvodák XIV. Harmos Károly Országos Képzőművészeti Pályázatát.

Az óvodások az alábbi versek illusztrációi közül választhatnak: Itt van az ősz, itt van újra, vagy A Nap. Az alsó tagozatos tanulók az alábbi versek feldolgozása közül választhatnak: Arany Lacinak vagy az Anyám tyúkja. Az alapiskolák felső tagozatos tanulói a János vitéz elbeszélő költemény tetszőlegesen választott részletének illusztrálásával nevezhetnek be a pályázatra. A középiskolások Az álom vagy a Szülőföldemen című versek alapján készíthetnek önálló illusztrációkat.  A szervezők a speciális tanintézmények diákjaira is gondoltak. Ők az Ereszkedik le a felhő vagy Itt van az ősz, itt van újra című versek tetszőleges illusztrációit készíthetik el.

Beküldési határidő május 31-e. 

További részletek az SZMSZ honlapján, valamint a Pályázataink között ITT.

(PP/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »