Pénzért adná Elon Musk az X-et?

Pénzért adná Elon Musk az X-et?

Miután Elon Musk megvásárolta a Twittert, számtalan újítást vezetett be. A kamuprofilok és botok elleni küzdelemben sokat remélt, a profilok hitelesítésétől, azonban ebbéli várakozása nem jött be.

A Twitter-vezér terveiről már tavasszal beszámoltunk. A részleteket ebben a cikkünkben találják.

Akkor Travis Brown kutató becslései szerint a Twitternek körülbelül 450 ezer Twitter Blue előfizetője volt. Ez a Twitter 253 millió aktív felhasználójának 0,18%-a. A Socialmediatoday.com most arról ír, az időközben X-re rebrandelt platform felhasználóinak mindössze 0,3 százaléka csatlakozott az X Premium programhoz, tehát ugrásszerű növekedésről semmi esetre sem beszélhetünk. San Franciscóban, az X Market Square-i főhadiszállásán azonban láthatóan gondolkoznak rajta, hogyan tudnának pénzt csinálni a felhasználókból.

Musk szerint erre elsősorban a számítógépes botseregek miatt van szükség. Tehát nem további bevételszerzés végett. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek tegnao volt egy interjúja a Twitteren Muskkal, ahol az üzletember erre is kitért.

Hírdetés

Mint elmondta, jelenleg egy bot pár centbe kerül. Ha valaki viszont sok bottal kommunikál, és ezek után kellene pár dollárt fizetnie, akkor a bothasználat díja megugrana, és nem biztos, hogy megérné.

Igaz, a mezei felhasználóban támadhat ellenérzés amiatt, hogy ha ezt bevezetnék, akkor a bankszámlánk számát is Elon Musk orrára kellene kötni.

Egyelőre három vagy négy dolláros havidíjjal számolnak, de még nem világos pontosan, hogy ezért csak az ellenőrzött profilt igazoló pipát adnák-e oda, vagy más előnyökkel is járna a prémium csomagból.

Az intézkedés kettős célt szolgálhat: növelheti a bot-fiókok működtetésének költségeit, és összekapcsolhatja a fizetéseket az alkalmazással. Ez logikus, de az X növekedésére is nagy hatással lenne, különösen a fejlődő piacokon, ahol a hozzáférés bármilyen költsége valószínűleg a felhasználó elvesztésével járna.

Kérdés, hogy a passzívak hajlandóak lennének-e a tartalom fogyasztásáért fizetni. Musk egyelőre konkrétumokba nem bocsátkozott, ám az irányokat láthatóan egyértelműen kijelölte.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »