Pénteken 222 illegális határátlépést elkövető személyt vettek őrizetbe Szlovákiában

Pénteken 222 illegális határátlépést elkövető személyt vettek őrizetbe Szlovákiában

Szlovákia területén pénteken 222 illegális határátlépést elkövető személyt vettek őrizetbe – tájékoztatott Zuzana Eliášová, a belügyminisztérium szóvivője. Hozzátette: a szlovák rendőrség segíti Magyarország határ menti területeinek ellenőrzés alatt tartását is.

„Megerősítettük Szlovákia, Magyarország, Ausztria és Csehország operatív egységeinek együttműködését a csempészet felszámolásának érdekében. Tény, hogy Európába Szerbián át érkezik az illegális határátlépést elkövető személyek nyolcvan százaléka, összességében pedig 205 százalékkal nőtt a Nyugat-Balkánon regisztrált illegális migráció mértéke” – nyilatkozta Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter.

Hírdetés

A tárca tájékoztatása szerint az államhatárok védelmébe a rendőrség több, különböző egysége is bekapcsolódik. Munkájukat az Országos Tűzoltó és Mentőszolgálat (HaZZ) is segíti.Állandó megfigyelés alatt tartják a Dunacsún–Rajka, valamint a komáromi, a medvei és a párkányi határátkelőt is.

A szlovák rendőrök Magyarország területén is segítik az ellenőrzést. „Ma személyesen is Magyarországon vagyok, egységeink a magyar kollégáinkat segítik, és intenzíven látják el munkafeladataikat” – mondta Mikulec.

Az idei évben 127 embercsempészt és 1 850 illegális határátlépést elkövető személyt fogtak el Szlovákiában.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »