Pellegrini a gyermektelenekre és nyugdíjasokra gondolna

Pellegrini a gyermektelenekre és nyugdíjasokra gondolna

A Heger-kormány csütörtökön bemutatott segítségnyújtási terveit értékelte Peter Pellegrini, az ellenzéki Hlas-SD elnöke.

A korábbi kormányfő elmondta, az egyszeri támogatás, amelynek összege 100 euró, nem ért két fontos csoportját a társadalomnak. Ilyen a nyugdíjasok százezrei, mert csak az időskorúak egy viszonylag szűk csoport kapja meg a támogatást, több mint 1 millió nyugdíjas nem. Ugyancsak kimaradtak a munkavállalók is. 

Hírdetés

A Hlas-SD ezért saját javaslatot fog benyújtani, amely a munkavállalókat is érinti majd, bizonyos jövedelemig, ez 1,65 millió alkalmazottat érintene.

A javaslatuk az 1,4 millió nyugdíjast is érintené, már korábban bemutatták, hogy ha a kormány korábban kifizeti a 13.nyugdíjat még nyáron, akkor emellett karácsony előtt is fizessék ki ugyanezen összeget. Ez valóban azt jelentené, hogy a nyugdíjasok több pénzt kapnának, mert a jelenlegi tervezett csak egy kozmetikai megoldás. Az ellenzéki párt emellett fontosnak tartja, 

Pellegrini kifejtette, a családi pótlék és az adóbónusz emelését támogatni fogják, ha a kormány ennek anyagi fedezetét biztosítani tudja, egyúttal pedig megemlítette, az előző kormányok (amelynek tagja és kormányfője volt) is sokat tettek a családok érdekében.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »