Pedagógusok zarándoklata

Pedagógusok zarándoklata

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Érsekújvári Területi Választmánya másodízben szervezi meg az iskolaév végéhez közeledve azt a zarándoklatot, melyre meghívja a felvidéki magyar iskolák pedagógusait. A zarándoklatra 2024. június 14-én kerül sor.

Salgó Gabriella, az Érsekújvári Területi Választmány elnöke portálunknak elmondta, hogy a tavalyi évben a kürti templom és a ciglédi Mária-kegyhely közti távolság megtétele volt a zarándoklat útvonala, melynek sikerén felbuzdulva, az idei évben is megszervezik a zarándoklatot.

Ezért június 14-én, a délutáni órákban találkoznak a bényi Magyarok Nagyasszonya-templomnál és a falu határában található Kutacska néven ismert Mária-kegyhelyhez zarándokolnak, a helyszíneken látható helyi jellegzetességek megtekintésével egybekötve.

Hírdetés

„Járásunkban több olyan kegyhely is található, amit érdemes felkeresni. A tanév végéhez közeledve – amikor már a pedagógusok is elfáradnak – szükséges a lelki felfrissülés, aminek a céljából zarándokolunk.

– mondta Salgó Gabriella.

A tavalyi évben Ďurás Márk lelkiatya vezetésével zajlott a találkozó, az idei évben Farkas Zsolt atya, a párkányi esperesség iskolaesperese, Szőgyén és Bény plébánosa lesz a lelki vezető. Szentmisével fejeződik be a zarándoklat, melyet Zsolt atya mutat be a pedagógusokért.

(Berényi Kornélia/Felvidék.ma)

 


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »