Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

Share 0 Tweet 0 Share Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A brüsszeli közlemény szerint az európai küldetési címke a díjazott városok azzal kapcsolatos terveinek elismeréseként szolgál, hogy már 2030-ra elérjék a klímasemlegességet. Célja, hogy megkönnyítse az ehhez szükséges köz- és magánfinanszírozás mozgósítását – írták. Kiemelték, az uniós küldetési címke a városok munkájának fontos mérföldköve, ugyanis elismeri a klímasemleges városokra vonatkozó megállapodások sikeres kidolgozását. A városok a helyi érdekelt felekkel, többek között a magánszféra szereplőivel és a polgárokkal közösen dolgozzák ki a megállapodásokat, melyek amellett, hogy felvázolják a városok klímasemlegességgel kapcsolatos általános jövőképét, cselekvési tervet és beruházási stratégiát is tartalmaznak.

Az uniós küldetési címkét Iliana Ivanova innovációért, kutatásért, kultúráért, oktatásért és ifjúságért felelős európai biztos adta át a polgármesterek és városi képviselők részvételével rendezett uniós kutatási és innovációs napok keretében. A rendezvénysorozat a tudomány és az innováció jövőjének megvitatására, valamint a polgárokkal és az érdekelt felekkel közösen kidolgozott megoldások megalkotására szolgáló európai fórum – tájékoztattak. Az Európai küldetési címkével kitüntetett városok között szerepel Pécs mellett a görögországi Joánina, Kalamáta, Kozáni és Szaloniki, a németországi Heidelberg, a belgium Leuven, a finnországi Espoo, Lahti, Lappeenranta, Tampere és Turku, a spanyolországi Barcelona és Sevilla, a svédországi Malmö, a portugáliai Guimaraes és Lisszabon, az olaszországi Firenze, valamint Parma, a franciaországi Marseille és Lyon városa, a ciprusi Limassol és a törökországi Izmir.

Hírdetés

Az EU továbbra is támogatja a városokat abban, hogy nagyratörő terveiket megvalósítsák, többek között az Európai Beruházási Bankon (EBB) keresztül nyújtott új támogatás révén – tette hozzá közleményében az Európai Bizottság.

Share 0 Tweet 0 Share


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »