Pár gondolat Tóth Zoltán „Zarándok”-nak és másoknak

Pár gondolat Tóth Zoltán „Zarándok”-nak és másoknak

A „mindenható“ világháló megadja nekünk a lehetőséget, hogy ha kell, akkor a világ szeme láttára beszéljünk meg dogokat. Felvidéki magyar emberek, magyar dolgainkat.

Éppen ezért talán nem formabontó dolog, ha egy kommentemet osztom meg a Felvidék.ma oldalán, amelyet az általam nagyra becsült Tóth Zoltán barátomnak, a Kerecsen Motoros Egyesület vezetőjének írtam őszinte jószándékkal arra a felvetésére, amelyben véleményezte a három tárgyaló magyar párt ügyét, és csalódását, kételyeit fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy kikkel vagyunk kénytelenek mi, nemzeti konzervatívok „összeállni“. Íme a válaszom.

Kedves Zoli, az a gond, hogy ez sokkal összetettebb, mint, hogy „csak” az érzéseink döntsék el a dolgot. Az MKP képviseletében itt van közel 150 polgármester és 12 ezer tag, meg vagy 100 hidas (javarészt) magyar polgármester, ők is aránylag szervezett struktúrával rendelkeznek jelenleg is. Szóval ez a két párt lefedi a felvidéki magyar közösség megközelítőleg 80%-át. Ezek már számok. És a számok makacs dolgok. Zoli, te is tudod, én is tudom, hogy nincs olyan harmadik politikai erő, mely záros határidőn belül egymagában felemelné ezt a félmilliós közösséget. Nincs. Az Összefogás nem az. Nem tudtak hozzátenni a srácok a tavalyi választási eredményhez sem szinte semmit, mert nem voltak mások, mint az MKP-ból kivált tagok egy új névvel. Máz volt ez a részükről, nem több. Vastag máz.

És ha a haragosok kibékülnek, akkor azon lesz mindenki, hogy újraindítsanak sok elmaradt dolgot. Közben meg egy pohár mellett megbeszélik a zűrös dolgokat is, de be lesz rakva a nagyszülőknek a tűzifa télire, ki lesz főzve a közös cefre.

Hírdetés

Ám ez csak úgy megy, ha már megbékéltek egymással és elindult a közös családi munka. Igen, nincs más út. Te is ismersz jó magyar hidasokat és hitvány MKP-tagokat is, ugye… Együtt dolgozol velük, amikor jótékonysági koncertet, vagy motorosok gyűjtését szervezed? Igen! Én is együtt dogozom velük számtalan regionális egyesületben, amelyek célja a régiónk magyarságának a felemelése. Ezt teszi rajtunk kívül még sok más tenni akaró is a Felvidéken.

Sok politikust ismerünk, hitványat és becsületeset is mindegyik pártból, de a legtöbbet tiszta becsületes magyar embert ismerünk, akik békét, nyugalmat és eredményes munkát várnak.

Na ehhez kell a mi erőnk. Ha nem erre használjuk, csak magunkat ámítjuk, bármit csinálunk és szervezünk a kis csapatainkkal szerte a szülőföldünkön. Jön az ár! Össze kell kapaszkodni, mert ha nem, mindenkit elsodor!

Az eredeti hozzászólás ITT olvasható. 

(Papp Sándor/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »