Pandora-iratok: Putyin állítólagos szeretőjének 100 millió dolláros vagyona van

Pandora-iratok: Putyin állítólagos szeretőjének 100 millió dolláros vagyona van

A szegény családból származó Svetlana Krivonogičová, Putyin állítólagos szeretője Monacoban egy lakással és egy jachttal is rendelkezik. Titkos vagyonát 100 millió dollárra becsülik.

A Pandora-iratokat jelenleg hatszáznál is több újságíró elemzi, akik szerint Putyin állítólagos szeretőjének Svetlana Krivonogičovának titkos vagyona eléri a 100 millió dollárt.

A szegény családból származó nőnek, akinek a feltételezések szerint Putyintól egy lánya is született, luxusjachtja és lakása van Monacoban, de otthonában, Szentpéterváron is rendelkezik ingatlannal.

Hírdetés

Az iratok szerint a monacoi négymillió dolláros lakást a Brockville Development Limited off-shore cég vásárolta meg a nő részére.

Az orosz Proekt portál szerint a ma 46 éves Krivonogičovának akkor volt viszonya Putyinnal, mikor az orosz elnök Szentpétervár alpolgármestereként tevékenykedett.

A Pandora-iratokban köztisztviselők, illetve egy sor nemzetközi körözött személy, csaló és gyilkos pénzügyi titkaira derült fény – írta az International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) nevű nemzetközi tényfeltáró újságírói hálózat a legújabb nyomozásáról szóló beszámolójában.

(br, yahoo.com)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »