Panaszt tesznek az Európai Bizottságnál

Panaszt tesznek az Európai Bizottságnál

Panasszal fordul az Európai Bizottsághoz a romániai gyepek védelmében két erdélyi magyar civil szervezet, kérve, hogy indítson kötelezettségszegési eljárást Románia ellen az uniós vállalások be nem tartása miatt – jelentette be Márk-Nagy János, a Szatmárnémeti Erdélyi Kárpát Egyesület vezetője tegnap.

A környezetvédelmi szakember a marosvásárhelyi Milvus Csoport Madártani és Természetvédelmi Egyesület képviselőivel közösen tartott tegnapi marosvásárhelyi sajtótájékoztatóján beszélt erről. Közlése szerint már hat pert indítottak Arad, Bihar és Szatmár megyei Natura 2000-es területen való illegális tevékenység – beszántás és napelempark létrehozása – miatt. A bírósági keresetet a területek tulajdonosai vagy tönkretevői, valamint a román környezetvédelmi hatóságok – környezetvédelmi ügynökség és őrség – ellen nyújtották be.

Hírdetés

Márk-Nagy János az MTI-nek elmondta: azután fordultak bírósághoz, hogy a környezetvédelmi hatóságok nem kényszerítették a beszántott gyepek helyreállítására a tulajdonosokat, feljelentéseik ellenére „elkendőzték” az ügyeket.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »