Pályázati felhívás a Balassi Bálint-ösztöndíjprogram – Márton Áron-ösztöndíj Módszertani Konferenciára

A Külgazdasági és Külügyminisztérium pályázatot hirdet a diaszpórában és a Kárpát-medencében magyarságismereti oktatást folytató önkéntes oktatók számára a külföldön élő magyarok személyes és szakmai kötődésének erősítésére.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a pályázaton elnyerhető ösztöndíjjal a nyertes pályázó külföldön élő magyarok személyes és szakmai kötődését, képzésüket, módszertani tudásuk megosztását és fejlesztését kívánja támogatni, valamint elősegíteni a magyar nyelv, történelem, kultúra, népművészet alapvető értékeinek átadására irányuló külhoni oktatás hatékonyabbá tételét.

Hírdetés

A program a diaszpórában és a Kárpát-medencében magyarságismereti oktatást folytató önkéntes oktatóknak nyújt lehetőséget módszertani ismereteik megosztására és fejlesztésére. Az ösztöndíjas periódus 1 hónap. Az ösztöndíjat elnyerő külhoni magyar személy (a továbbiakban: ösztöndíjas) fő tevékenysége a benyújtott szakmai terve alapján történő felkészülés a magyarországi konferenciára, a jó gyakorlatok rendszerezése, bemutatásra való előkészítése, majd azok megosztása műhelymunka keretében a konferencián, illetve aktív részvétel a konferencia munkájában.

További információt és a felhívás teljes szövege az alábbi linken érhető el: https://balassischolarship.kormany.hu/modszertani-konferencia-2023

 

The post Pályázati felhívás a Balassi Bálint-ösztöndíjprogram – Márton Áron-ösztöndíj Módszertani Konferenciára appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »