Óvodai beíratás Fülekpüspökiben és Gömöralmágyban

Óvodai beíratás Fülekpüspökiben és Gömöralmágyban

A 2022/23-as tanévre meghirdetett óvodai beiratkozás május 1-től 31-ig tartott, egy hónapig volt lehetőségük az érdeklődő szülőknek kiválasztani csemetéjüknek a megfelelő intézményt. Idén Fülekpüspökibe 7, Gömöralmágyba pedig 12 gyermek nyert felvételt.

Fülekpüspökiben egy magyar osztállyal működik az óvoda, amit 19 kisgyermek látogat. Idén 7 gyermeket írattak be szüleik az intézménybe, de ez a szám szeptemberig még növekedhet.

A beíratottak száma nem nőtt tavalyhoz képest. Mivel a teljes kapacitás 23 fő, ezért még van szabad férőhelyünk”

– nyilatkozta Agócs Katalin, igazgatónő, hozzátéve, intézményükből idén nyolcan ballagtak el.

Elmondta továbbá, hogy az óvoda rendelkezik a mai kor elvárásainak megfelelő technikai és egyéb segédeszközökkel. Az udvaron modern közlekedési pályát alakítottak ki, ahol a gyerekek elsajátíthatják a helyes és biztonságos közlekedés alapjait. Törekvésük, hogy a hozzájuk járó gyerekek nyugodt, barátságos környezetben tudjanak felkészülni az iskolára. Mivel az intézmény nagy hangsúlyt fektet a környezettudatos nevelésre, a gyerekeknek különféle ezzel kapcsolatos tevékenységeket biztosítanak.

A gömöralmágyi óvodába idén összesen 12 kérvényt nyújtottak be, és minden jelentkező felvételt nyert.

Hírdetés

A beíratottak száma az elmúlt években stagnál. Ez, meglátásom szerint, ahhoz képest nagyon kedvező arány számunkra, hogy az elmúlt időszakban még nem volt kötelező az 5 éves gyermekek óvodába való beíratása,

és hogy a környező falvakban is működnek óvodai intézmények. Az itt élő szülők mégis a mi óvodánkat választják, választották az elmúlt években is” – nyilatkozta Žitňár Agócs Zsuzsanna, igazgatónő.

Az almágyi óvoda éveken keresztül egy csoporttal működött, a növekvő gyermeklétszámnak köszönhetően azonban 2012 szeptemberétől sikerült két csoportot nyitni és azóta is tartják ezt az arányt. Így az óvoda maximális kapacitása 42 gyermek befogadását teszi lehetővé, amit teljes mértékben kitöltenek.

Az igazgatónő elmondása szerint intézményükben arra a legbüszkébbek, hogy

értéket közvetítenek és adnak a gyerekek számára, ezáltal a gyermek személyiségéből az erősségeit, az egyénit bontja ki.

„A minőségi értékközvetítéshez nagy mértékben hozzájárul az is, hogy az intézmény építményi tárgyi feltételei kiválónak mondhatók. 2018-ban adták át a felújított egyszintes óvodát, mely európai igényeket is kielégít. Az épületet az óvoda alaptevékenységének megfelelően alakították ki. Nevelésfilozófiánk az életre nevelés, mely azt jelenti, hogy a gyerekek játéktevékenységen keresztül ismerjék meg az őket körülvevő világot, a természeti- és társadalmi környezetet annak érdekében, hogy képessé váljanak a mindennapi életben felmerülő problémák, feladatok megoldására. S ehhez kiváló segítségünkre szolgál a Boldogságóra program, amelynek 2019 szeptemberétől részesei vagyunk és a mai napig aktívan alkalmazzuk mindennapjainkban” – részletezte az igazgatónő.

Az intézményből idén 17 óvodás ballagott el, és kezdi meg szeptembertől iskolai tanulmányait.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »