Ötmilliós vesztegetéssel is vádolják Simonka Györgyöt

Ötmilliós vesztegetéssel is vádolják Simonka Györgyöt

A Központi Nyomozó Főügyészség befejezte a nyomozást a korrupciós bűncselekmény miatt indult büntetőügyben, és vádat emelt Simonka György fideszes országgyűlési képviselő, valamint társa ellen a Fővárosi Törvényszéken.

Hírdetés

Mint ismert, Simonka és társai ellen bűnszervezetben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás, amely ügyben összesen 33 ember ellen emeltek vádat két évvel ezelőtt. A vádirat lényege szerint, miután Simonka az alapügyben lévő gyanúsítotti kihallgatása előtt tudomást szerzett a szervezetten elkövetett bűncselekmények kapcsán indított őt is érintő büntetőeljárásról, ötmillió forint átadásával befolyásolta egy tanú vallomását, és egy őrizetben lévő gyanúsítottat is rá akart beszélni arra, hogy pénzért neki kedvező vallomást tegyen.

Az ügyészség Simonka Györgyöt kétrendbeli hatósági eljárásban lévő vesztegetéssel, míg a vallomástételben befolyásolt társát hatósági eljárásban való vesztegetés elfogadásával vádolja, mindkét vádlottat mint bűnszervezetben elkövetőt, írja a 24.

A fideszes politikus a lapnak júniusban adott interjúban tagadta a vesztegetési vádat, amely miatt a mentelmi jogát akkorra már felfüggesztette a parlament. Az interjúból az is kiderült, hogy az ügyészség szerint Simonka egy korábbi munkatársát vesztegette meg, hogy az ő érdekének megfelelően tegyen vallomást, valamint pénzt adott a másodrendű vádlott feleségének is.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »