Öt extraligás hokis Ramsay olimpiai keretében

Öt extraligás hokis Ramsay olimpiai keretében

Craig Ramsay szövetségi kapitány és Miroslav Šatan, a válogatott főmenedzsere (és egyben a Szlovák Jégkorongszövetség elnöke) ismertette a szlovák olimpiai csapat 25 tagú keretét.

A három kapust, nyolc védőt és tizennégy támadót tartalmazó névsor talán legnagyobb meglepetése, hogy a Tipos Extraligából öt hokis is felkerült rá, ráadásul nem is mind megszokott név: a mindössze 17 éves Šimon Nemecet (Nitra) már a tavalyi vb-re is elvitte magával Ramsay, azonban a Takáč (Slovan), Regenda (Michalovce), Holešinský (Nitra), Peter Zuzin (Zvolen) négyes nem tartozik a legismertebb játékosok közé, komolyabb válogatottbeli múltja közülük csak utóbbinak van. „Olyan játékosokat választottunk, akik passzolnak a rendszerünkbe. Lehet, hogy vannak meglepő nevek a keretben, de sok szempontot mérlegeltünk – mondta diplomatikusan Šatan a tegnapi sajtótájékoztatón arra a kérdésre válaszolva, miért nincs ott a listán Robert Lantoši, a svéd Linköping csatára, aki az olimpiai selejtezőn is szerepelt.

Ramsay egy nagy sóhaj kíséretében szólt hozzá a felvetéshez. „Mindig nehéz dönteni. A stábon belül nem volt veszekedés. Persze voltak eltérő vélemények, van, amiben én győztem, van, amiben nem – nevetett Ramsay. – Nem akartunk megfeledkezni a hazai bajnokságról, az itt szereplők rendkívül odaadó hokisok. És nem is lehet mindig ugyanazt a csapatot nevezni, kell, hogy legyenek változások, hogy mind többen érezzék a lehetőséget, hogy bekerülhetnek a csapatba.

Hírdetés

Ez végül is – a tengerentúli játékosok távollétében – még 6 KHL-es, 9 cseh extraligás hokisnak, 2-2 finn és svájci légiósnak sikerült, illetve utolsóként a junior WHL-ben érdekelt Samuel Kňažko részvételére bólintott rá a Columbus.

Egyszerűbb volt a dolgom, mint négy éve. Akkor nem élveztem annyira az olimpiai hokitornát, mint kellett volna. Túl sok apróságra figyeltem, túlgondoltam a dolgokat. Pedig egyszerű a feladat, csak a játékra kell figyelni. Ha jó a hangulat a csapatban, akkor lehet jól játszani – mondta Ramsay.

A kanadai szakember a január 29-ei gyülekezőn találkozhat először védenceivel, majd a küldöttség február 2-án repül Pekignbe. Persze, csak ha nem szól közbe a Covid. „44-es bő keretet kellett korábban leadnunk a nezteközi szövetségnek, a torna rajtjáig arról becserélhetünk bárkit, sérülés esetén is – tette hozzá Šatan.

A szlovák válogatott az olimpián sorrendben a finnekkel, a svédekkel és a lettekkel találkozik a C csoportban. A négyesek győztesei (és a legjobb csoportmásodik) automatikusan a negyeddöntőbe kerül, a többi nyolc csapat a maradék négy helyért játszik.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »