Osztrák, finn és skandináv vezetők történelmi személyiségként méltatták II. Erzsébet királynőt

Osztrák, finn és skandináv vezetők történelmi személyiségként méltatták II. Erzsébet királynőt

II. Erzsébet halálával történelmi személyiség távozott közülünk és vele egy hetven évig tartó korszak zárult le, amelyben máig hatóan a stabilitást képviselte – írta Karl Nehammer osztrák kancellár a Twitteren, egyúttal részvétét nyilvánította a brit királyi családnak és a brit népnek.

A tisztelet jeléül félárbocra eresztik a zászlót az osztrák kancellár hivatala épületén.

„Kevesen akadnak, akik mint ő hetven éven át tartó uralkodása során megélték és alakították a történelmet. Kötelességtudata és tettrekészsége példa volt számunkra” – írta Sauli Niinistö finn elnök mikroblogján.

Hírdetés

Katrín Jakobsdóttir izlandi miniszterelnök egyebek között azt emelte ki, hogy „erős és bátor asszonyként” fog az utókor emlékezni II. Erzsébetre.

„Történelmi korszak és Nagy-Britannia szolgálatában töltött hosszú élet ért véget” – írta Jonas Gahr Störe norvég kormányfő.

Magdalena Andersson svéd kormányfő egy televíziós vita során úgy vélekedett, hogy kevesen éltek meg annyi történelmi fordulópontot, mint II. Erzsébet. Személyesen pedig – mint fogalmazott – feddhetetlensége és ereje miatt marad meg emlékezetében a néhai brit uralkodó.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »