Oroszország teljesítette az esedékes devizakötvény adósságszolgálati kötelezettségét

Az orosz pénzügyminisztérium csütörtökön közölte, hogy maradéktalanul teljesítette a dollárban denominált eurokötvények két sorozatával kapcsolatos kötelezettségeit azzal, hogy 12,51 milliárd rubel (234,5 millió dollár) kuponbefizetést helyezett el a nemzeti elszámolóház és értéktárnál (NSD).

"Így az Orosz Föderáció állampapírjainak adósságszolgálatára vonatkozó kötelezettségeket a pénzügyminisztérium teljes mértékben teljesítette" – áll a minisztérium közleményében.

Hírdetés

Putyin elnök szerdán rendeletet írt alá az orosz külföldi államadósság törlesztésének módjáról a szankciók közepette. Ennek értelmében az orosz pénzügyi rendszeren belül regisztrált kötvénytulajdonosok rubelben kapják meg az esedékes törlesztési kifizetéseket, azon kötvénytulajdonosok részére pedig, akik számára a kivetett nyugati szankciók akadályozzák az átutalásokat, számlát nyitnak a nemzeti elszámolóház és értéktárnál (National Settlement Depository, NSD), és ott helyezik el letétben a törlesztés összegét.

"Az Orosz Föderáció által vállalt eurokötvény-kötelezettségek szigorú betartása érdekében a számlán elhelyezett nominális összeget a valuta aktuális piaci árfolyamán indexálják a tulajdonosokkal való tényleges elszámolás pillanatáig" – közölte a minisztérium. Az elszámolóháznál elhelyezett összeghez a hozzáférés érdekében a befektetőknek rubelszámlát kell nyitniuk egy orosz banknál.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »