Oroszország „náci csoportokat” támogat világszerte az Európai Bizottság szerint

Oroszország „náci csoportokat” támogat világszerte az Európai Bizottság szerint

Állítólagos „nemzetközi tanulmányok” azt mutatták ki, hogy Oroszország „fehér felsőbbrendűséget hirdető szélsőjobboldali csoportokat támogat világszerte, hogy megossza a társadalmakat”.

„Nemzetközi tanulmányok mutatták ki, hogy Oroszország fehér felsőbbrendűséget hirdető szélsőjobboldali csoportokat támogat világszerte, hogy megossza a társadalmakat” – jelentette ki Vera Jourová, az Európai Bizottság demokráciáért és átláthatóságért felelős biztosa Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén.

Hírdetés

Jourová a „Vlagyimir Putyin orosz elnök vezette rezsim és az európai szélsőjobboldali és szeparatista mozgalmak közötti együttműködéseket” tárgyaló vitában azt állította: „Oroszország szélsőjobboldali csoportokat képez ki és finanszíroz, akik egymással hálózatot szerveznek”.

Példaként említette az Egyesült Államok által „terrorista csoportosulásnak” minősített Orosz Birodalmi Mozgalmat, amely jó kapcsolatokat ápol a Finnországban betiltott, de Skandinávia egyéb részein legálisan működő nemzetiszocialista Északi Ellenállási Mozgalommal.

A biztos szerint Oroszország, mielőtt megtámadta Ukrajnát, már évek óta próbálta az országot destabilizálni, és „feltartóztatni demokratikus fejlődését”. „Ez egy intő jel az EU számára is, hogy a demokráciainkat meg kell erősíteni” – javallotta. „A bizottság a jobboldali szélsőségesség ellen több eszközökkel is fellép, mások mellett az Europol révén” – tette hozzá.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »