Orosz repülőgép-szerencsétlenség: mindössze hat túlélő van, az egyikük állítólag zúzódásokkal megúszta a katasztrófát

Orosz repülőgép-szerencsétlenség: mindössze hat túlélő van, az egyikük állítólag zúzódásokkal megúszta a katasztrófát

Legalább 16-an meghaltak mikor az oroszországi Tatárföldön lezuhant egy L-410-es típusú repülőgép fedélzetén 22 emberrel. A szerencsétlenségre mindössze nagyjából egy kilométerre került sor a felszállóhelytől, a menzelinszki reptérről. moszkvai idő szerint délelőtt 11 órakor

A TASS hírügynökség közlése szerint a mentőegységek már befejezték a baleset helyszínének átvizsgálását. A repülőgép lezuhanásának oka hivatalosan ismeretlen, egyes információk szerint túlterhelt lehetett és rosszul osztották el a sújt, ezért a gép test valósággal kettétört.

Hírdetés

Alekszej Kuznyecov orosz egészségügyi miniszter elmondása szerint a szerencsétlenség túlélői mind válságos állapotban vannak.

A gép ejtőernyősöket szállított, csak a farokrészben tartózkodók élték túl a zuhanást. A menzelinszki aeroklub a TASS orosz hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy a túlélők között egyetlen ejtőernyős volt, aki kisebb zúzódásokkal megúszta a katasztrófát, köszönhetően annak, hogy az előírások miatt végig sisakot viselt a fején.

Körkép.sk, TASS, Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »