Orosz Pál szerint jövőre a klubrekord beállítására tör a Ferencváros

Jövőre a klubrekord beállítását jelentő, sorozatban ötödik bajnoki cím megszerzése a cél a Ferencváros labdarúgócsapatánál – többek között erről beszélt hétfőn az M1 aktuális csatornának adott exkluzív interjújában Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

„Nagyon nehéz szezon volt, sorozatban négy bajnoki címet legutóbb 110 évvel ezelőtt tudott nyerni a Ferencváros, ez volt az egyik cél erre az idényre. Az a csapat megnyerte az ötödiket is, és ha jövőre is bajnokok leszünk, akkor beállítjuk a klubrekordot” – nyilatkozta a sportvezető, aki szerint az ősi rivális Újpest elleni 2-1-re megnyert vasárnapi derbi, amivel bebiztosították a klub történetének 33. elsőségét, méltó megkoronázása volt a szezonnak.

Hozzátette, ebben a szériában természetesen nehéz volt az első siker begyűjtése, azt követően viszont, főleg mivel a Ferencvárosról van szó, egyre nehezebb dolga volt a csapatnak, hiszen minden ellenfél kettőzött erővel készül a zöld-fehérek elleni összecsapásokra.

Hírdetés

Orosz Pál kitért arra is, hogy az idény közben edzőt váltottak – erre nem sokszor volt példa a klubnál -, Peter Stöger decemberben távozott, helyére az orosz válogatottal a 2018-as világbajnokságon, hazai környezetben negyeddöntős Sztanyiszlav Csercseszov érkezett. Orosz Pál köszönetet mondott az osztrák szakembernek, akinek távozása véleménye szerint egyáltalán nem a munkáját minősíti, ugyanakkor szükség volt egyfajta szemléletváltásra.

Az elmúlt években a Ferencváros a Bajnokok Ligája és az Európa-liga főtábláján is szerepelt, Orosz Pál szerint a jelenlegi keret alkalmas arra, hogy a következő szezonban is kiharcolja a főtáblás szereplést valamelyik sorozatban, ugyanakkor várható játékosmozgás a nyáron.

„A labdarúgás nemcsak sport, hanem üzlet is, akik idejönnek, azoknak vonzó közeg lett a Ferencváros, ráadásul innen lehetőségük van a legnagyobb európai bajnokságokba is elszerződni, mint például Muhamed Besic, Nagy Ádám, Somália, vagy legutóbb Myrto Uzuni esetében. A legfontosabb, hogy ha valaki elmegy, akkor a helyére érkező lehetőleg hasonlóan jó legyen, persze ez nem mindig sikerül, még egy Real Madridnál sem” – mondta a vezérigazgató.

A jelenlegi szezonból hátralevő időszakkal kapcsolatban Orosz Pál kijelentette, természetesen a legfontosabb, hogy a csapat megnyerje a Magyar Kupát – május 11-én a Paks lesz a zöld-fehérek ellenfele a Puskás Arénában -, de a bajnokságából fennmaradt négy mérkőzésen is győzni szeretnének.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »