„Óriási visszalépés oktatási és társadalmi szempontból, hogy a belügyminisztérium lesz a felelős az oktatásért"

„Óriási visszalépés oktatási és társadalmi szempontból, hogy a belügyminisztérium lesz a felelős az oktatásért"

Megdöbbent a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), hogy a belügyminisztérium alá vonják az oktatást. Nagy Erzsébet, a PDSZ pécsi ügyvivője szerint egy militarizált közoktatás semmiképpen nem jó irány, és attól tartanak, felmondási tilalom, átvezénylés várhat a pedagógusokra is.

Az Mfor-nak nyilatkozó Nagy Erzsébet szerint megdöbbentő, hogy a belügyminisztérium alá rendelték az oktatást.

„Óriási visszalépés oktatási és társadalmi szempontból, hogy a belügyminisztérium lesz a felelős az oktatásért. Ennek üzenetértéke van, mégpedig hogy esetleg parancsuralmi eszközökkel fogják irányítani ezt a területet is. Azt pedig furcsának tartjuk, hogy a területekért felelős államtitkárokat nem az új kormány névsorával egyidejűleg jelentették be. Ahogy az is érdekes, hogy ami a gazdasági szegmenseket illeti, azokat több tárca között is szétosztották”.

Hírdetés

Hozzátette, hogy az égvilágon semmilyen magyarázatát nem látják a lépésnek. A jogszabálytervezetben sincs indoklás, csak hogy a háború ellen meg kell védeni az országot. 

„Egy viszont tény: itt egy olyan területről van szó, amelynek képviselői sokat kakaskodtak, végül hozzárendelték ahhoz a miniszterhez, amely parancsokkal és egyéb rendvédelmi eszközökkel szokott maga körül rendet tenni” 

– vélekedett a háttérről a PDSZ ügyvivője.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »