Orbán Viktort saját kisbusza várta az egyik horvát szigeten leszállt gépe előtt

Orbán Viktort saját kisbusza várta az egyik horvát szigeten leszállt gépe előtt

Komoly szervezőmunkára lehetett szükség ahhoz, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a múlt héten több kormánypárti politikussal együtt eljusson Rómába a katolikus törvényhozók éves találkozójára. A csapatot ugyanis több helyszínen szedte össze a kormánygépként használt HM Dassault Falcon 7X

– írja a 24.hu

Az online lap felidézte, hogy az utazásról a Miniszterelnökség államtitkára, Orbán Balázs – akit a kormányfő nemrég politikai igazgatónak is kinevezett maga mellé – számolt be először a nyilvánosságnak, amikor augusztus 27-én, pénteken egy képet tett közzé Orbán Viktor és Christoph Schönborn bíboros kézfogásáról a közösségi oldalán. Orbán Balázs azt tudatta, hogy a miniszterelnök és Novák Katalin tárca nélküli miniszter és Fidesz-alelnök vezetésével népes delegáció vett részt a 12. alkalommal megrendezett éves összejövetelen.

Az azonban, hogy a miniszterelnök az olasz fővárosban tartózkodik, már az államtitkár Facebook-bejegyzése előtt napvilágra került. Egy, a 444.hu olvasójától származó fotó szerint Orbán és családja már előző este Rómában volt. A kormányfőt a feleségével, Lévai Anikóval és fiával, Orbán Gáspárral együtt egy étterem teraszán kapták lencsevégre.

A 24.hu még pénteken délután megkereste a miniszterelnök sajtófőnökét azzal a kérdéssel, hogy Orbán Viktor ezúttal is a kormány által gyakran használt 607-es jelzésű honvédségi Falcon géppel utazott-e az olasz fővárosba. Havasi Bertalan nem válaszolt. A sajtónak aznap kiadott közleménye ráadásul azt tartalmazza, hogy a kormányfő pénteken hivatalos programra érkezett Rómába – noha az említett fénykép alapján már csütörtök este az olasz fővárosban volt.

A HM gépe augusztus 26-án délben szállt fel Kecskemétről, hogy egy a Balatont is érintő körrel Budapestre repüljön. A Liszt Ferenc repülőtőrről – vélhetőn Novák Katalinnal és a delegációval a fedélzetén – 16 órakor indult tovább, de nem egyenesen Rómába, hanem Horvátország felé vette az irányt. A gép Brac szigete előtt süllyedni kezdett, majd kikapcsolta a jeladót.

A gép horvátországi megállója Hadházy Ákosnak is gyanús lett. Az előválasztáson a Momentum támogatásával induló független országgyűlési képviselő vasárnap bejelentette, hogy kérdéssel fordul a Honvédelmi Minisztériumhoz az ügyben. A kérdése annál indokoltabb, hogy a 24.hu birtokába került felvételek alapján ugyanis a miniszterelnök által régóta használt fekete Volkswagen kisbusz a gép érkezésekor éppen a braci repülőtér előtt parkolt. A másik videón az látható, amikor a Falcon felszáll a reptérről.

Hírdetés

Egy harmadik videó pedig, amelyet egy reptéri kamera rögzített, azt mutatja, hogy a szombati visszaúton a gép ismét leszállt Horvátországban, ezúttal Zadarban. A Falcon mindössze 17 percet töltött a betonon. És ugyan távolabb állt meg a kamerától, de az kivehető a felvételből, hogy többen kiszálltak a gépből. A honvédségi repülő a visszaúton is kikapcsolta a nyomkövetőjét.

A felvételek alapján a 24.hu újra megkereste Havasi Bertalant azzal, hogy Orbán Viktor nyaralt-e Brac szigetén, és ő szállt-e be és ki a honvédségi repülőből a horvátországi megállások során. Azt is megkérdezték, hogy a miniszterelnök családja a honvédségi repülővel utazott-e Rómába. Érdeklődtek továbbá arról, hogy továbbra is a kormányfő használja-e a videón látható kisbuszt, amelyhez korábban külföldi utazásai alkalmával is ragaszkodott.

Havasi azt írta

A hivatalos programok során a miniszterelnök mindig a hivatalos előírások szerint utazik, biztosításáról a Terrorelhárítási Központ gondoskodik. Családtagjai költségeit pedig az eddigi gyakorlatnak megfelelően ő maga állja.

Mindeközben Orbán Balázs hétfői Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy az Orbán család tagjai is a keresztény törvényhozók nemzetközi találkozójának résztvevői voltak, a meghívás ugyanis „a hagyományoknak megfelelően és valamennyi meghívott fél számára, magában foglalja a házastársak és a családtagok meghívását is.”

Kérdéses ugyanakkor, hogy az Olaszországban nem elfogadott kínai vakcina ellenére miként engedték be az Orbán családot például egy olasz étterembe. Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy miközben a Sinopharmmal oltott honfitársaink azóta sem tehetik be a lábukat a legtöbb nyugati országba, úgy tűnik, hogy Orbán Viktor és a miniszterelnök családja felmentést szerzett a szigorú szabályok alól. 

Igazából nevetnék, ha mindez egy távoli banánköztársaságban történne, és nem itthon, a magyar emberek pénzéből finanszíroznák Orbán családi nyaralásait és haveri találkozóit… 2022-ben meg kell szabadulnunk ettől a pofátlan tolvajbandától! Fizessenek a tolvajok, jólétet a magyaroknak

– írta közösségi oldalán Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP képviselője.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »