Orbán Viktor: még nem tudok egyértelmű sikerről beszámolni – frissülő cikk

Orbán Viktor: még nem tudok egyértelmű sikerről beszámolni – frissülő cikk

A kormányfő a Kossuth rádióban beszélt aktuális demográfiai, politikai, járványügyi kérdésekről. Cikkünk frissül.

A csütörtöki demográfiai csúcsról a miniszterelnök elmondta: eljöttek a barátaink, nagy fogalom van Budapesten. A francia elnök kezdeményezésére megindult egy vita Európa jövőjéről, ami a magyar kormány szerint arról szól, hogy lesz-e gyerek – kérdés, hogy mi, szülők, elkötelezettek vagyunk-e az élet folytatásában, lesznek-e gyerekek? – tette fel a kérdést Orbán Viktor. Ezért nem szabad elfogadni, hogy Európa migránsokkal próbálkoznak a lakosságot pótolni. „A Nyugat jelen pillanatban nem képes önmagát fenntartani.” Ezért jönnek Magyarországra, mert a magyar családpolitika ortodox, más, mint másé.

„Nem tudtam nekik még egyértelmű sikerről beszámolni, mert ehhez kell legalább két évtizednyi folyamatosság, de nekünk csak tíz évünk volt eddig”

– mondta a kormányfő.

Hírdetés

„Megértem azokat, akik az LMBTQ-életformát követelik, nekik is kell hely a nap alatt, de nem kívánhatják, hogy az általános szabályok kiindulópontjai legyenek. Azt nem fogadjuk el, hogy ők akarják a gyerekeinket nevelni, nem fogadjuk el, hogy ők mondják meg, mi legyen az iskolákban – azt majd mi megmondjuk. Kérem, hogy elégedjenek meg azzal, hogy emberhez méltó, őket semmilyen hátrányban nem részesítő életet élnek itt Magyarországon, de kérem, azt ne mondják meg, hogyan akarjunk élni mi többiek – jelentette ki Orbán Viktor.

Ma sok ember azt gondolja, hogy a gyerekvállalás nem a biztonságot jelenti, mint régen, hanem költséget, nehézséget (különösen a nőknek az időbeosztásban, a karrier és a munka összeegyeztetésében). Természetesen a gyerek több, mint pénz, de be kell látnunk, hogy kenyérrel is él az ember, kell gazdasági motiváció ahhoz, hogy a fiatalok korán, kellő felelősséggel gyereket vállaljanak.

Oda kell majd eljutnunk, hogy jobban éljenek azok, akik gyereket vállalnak,

és például többet keressenek, előbb jussanak lakáshoz – mondta Orbán Viktor. Még nem értünk el ide, de harcolnunk kell ezért, tette hozzá.

Most, hogy eljutottunk oda, hogy olyan sikeres a gazdaság újraindítása, hogy képes lesz az ország gazdasága 5,5 százalék fölött növekedni, el kell dönteni, hogy hova tegyük a plusz pénzt. „Azt gondoltuk, hogy mivel a családok viselték a legnagyobb terheket, visszaadjuk nekik a befizetett adót. Örülök, hogy a nemzeti konzultáció ezt megtámogatta” – mondta a családi szja-visszatérítés kapcsán (amelyről kormánydöntés született, ezt Varga Mihály jelentette be, ITT számoltunk be róla, a korábban ismertnél több vállalkozó élhet ezzel a lehetőséggel).


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »