Orbán Viktor: Június 4. a magyar nemzet elleni gyilkossági kísérlet napja

Orbán Viktor: Június 4. a magyar nemzet elleni gyilkossági kísérlet napja

Száznégy évvel ezelőtt kegyetlen, irgalmatlan, igazságtalan diktátumot kaptunk a nyakunkba, június 4., a magyar nemzet elleni gyilkossági kísérlet napja – emlékezett a felújított geszti Tisza-kastély keddi ünnepélyes átadásán Orbán Viktor miniszterelnök.

A nemzeti összetartozás napján, egy újabb háború fenyegető árnyékában bátran mondhatjuk: ma itt, Geszten összesűrűsödik a történelem – mondta.

Felidézte: a nemzet százegynéhány éve egy pusztító háború következtében elvesztette országa kétharmadát és népének harmada idegen határok mögé került, mégsem a beletörődést és az elmúlást választotta, hanem a küzdelmet és a túlélést.

Hírdetés

Emlékeztetett arra is, hogy Tisza István halála nemcsak egy kiváló ember, nemcsak egy nagy formátumú miniszterelnök elvesztését, de egy történelmi korszak fájdalmas végét is jelentette.

Ennyi év távlatából már tisztán látszik: a trianoni diktátum nemzetünk halálát célozta – hangsúlyozta, hozzátéve azonban: a gyarmatosításhoz szokott nagyhatalmak nem ismerték a magyarok karakterét.

MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »