Orbán Viktor: hosszú lesz a háború, Magyarország munkát ad a menekülteknek

Orbán Viktor: hosszú lesz a háború, Magyarország munkát ad a menekülteknek

„Ezúton szeretném biztosítani ukrán barátainkat, hogy Magyarországon továbbra is biztonságos menedékre talál mindenki, aki a háború elől menekül. A támogatási programjainkat folytatjuk, a menekültekről gondoskodunk, a szükséges pénzügyi forrásokat pedig magunk folyamatosan előteremtjük és biztosítjuk. Magyarország segít”

– fogalmazott Orbán Viktor egy videóüzenetben, amivel bejelentkezett a Stand Up for Ukraine varsói jótékonysági eseményre.

A videóban a Telex beszámolója szerint arról beszélt, hogy már több mint 570 ezer menekült érkezett Magyarországra Ukrajnából, és megemlítette, hogy az állam hogyan segít nekik.

Hírdetés

A kormány úgy készül, hogy a háború hosszúra húzódik majd, ezért munkalehetőséget biztosítanak a menekülteknek, akik maradnának, és a gyerekeiknek pedig ingyenes óvodai felügyeletet, anyanyelvi oktatást. Itt a gyerekek naponta többször ingyen étkezést is kapnak.

Orbán Viktor ezzel folytatja a legújabb pávatáncát, amivel igyekszik valahogy kikeveredni (korábbi) orosz szövetségese, Vlagyimir Putyin öleléséből a brüsszeli pénzek irányába. 

A hazánkba Ukrajnából érkező háborús menekültek valós helyzetéről ebben a cikkünkben írtunk

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »