Orban szerint a liberális ellentábor megszegi a demokrácia szabályait, az államfõvel azonban folytatni kívánja a jövõben is a partnerséget

Orban szerint a liberális ellentábor megszegi a demokrácia szabályait, az államfõvel azonban folytatni kívánja a jövõben is a partnerséget

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) szeptember 25-i tisztújító kongresszusán tartandó elnökválasztás megnyerése után is folytatni készül a partnerséget Klaus Iohannis államfővel Ludovic Orban.

A politikus erről Focşani-ban beszélt vasárnap este, miután bemutatta elnökválasztási programját a PNL Vrancea megyei szervezetének.

Hírdetés

‘A pártelnöki mandátumom négy éve alatt Románia javát szolgáló, tisztességes partnerségben voltunk (Klaus Iohannis államfővel – szerk. megj.), ami az ország és a PNL számára is jelentős eredményeket hozott. Miután megnyerem az elnökválasztást, partnerségünk folytatódni fog’ – jelentette ki sajtónyilatkozatában Ludovic Orban.

A liberálisok újrázni készülő elnöke a párton belüli ellenfeleinek is üzent, mondván, hogy az ellentábor nem demokratikus eszközökkel próbálja kikényszeríteni a szavazókból a győzelmükhöz szükséges voksokat, és ezt mélységesen elítélendőnek tartja.

„Alig tudom visszafojtani a lázadás kiáltását a Nemzeti Liberális Pártban hónapok óta történtek ellen, bár ez folyamatosan a torkomon van. Szembe kell néznem azzal, hogy az ellenfél tábora úgy viselkedik, mint egy junta, egy megszállási hadsereg, amely minden nap megszegi a párt demokratikus szabályait, a józan ész minden szabályát, amelynek jellemeznie kellene a köztünk lévő személyközi kapcsolatokat, és megpróbálnak támogatást szerezni egy olyan jelölt számára, akiről egyre nyilvánvalóbb, hogy nem megfelelő a tisztségre. Tönkretették a párt imázsát, és megsemmisítették az eddigi munkánkat. Nem szabad ezt megengednünk, mert ez azt jelentené, hogy munkánk hiábavaló volt, és ez elfogadhatatlan” – részletezte a vranceai találkozón Ludovic Orban.

(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »