Orbán: engem is megrángatott a járvány! – A kormányfő 2 évre szüneteltetné a migrációt, az egész világon

Orbán Viktor e heti rádiós kinyilatkoztatásában megint a hazai belpolitika felett álló intézményként pozícionálta magát, és ebben a folyamatban odáig eljutott, hogy arra tett javaslatot, hogy két évre leállítaná a migrációt (nemcsak az illegális bevándorlást, hanem minden mozgást) mindenhol. Erről is fog szólni az újabb konzultáció. Mert, hogy az is lesz.

(Cikkünk frissül.)

Hírdetés

„Ilyen még nem volt!” – így vezette fel Nagy Katalin, a Kossuth rádió reggeli műsorsávjának háziasszonya az első úgynevezett kérdését a miniszterelnök irányába, amely egyébként a tervezett szja-visszatérítéssel kapcsolatban. Orbán Viktor új információkat nem közölt, de „szellemes, igazságos, újszerű gondolatnak” nevezte az ötletet, amiről szerinte lesz még politikai vita, hiszen magyarok vagyunk. Azért akar konzultációt, mert el akarja nyerni az állampolgárok támogatását (ezt azért is húzta alá, mert a kérdező is meglepődött, hogy mindek konzultálni egy „ennyire jó ötletről).

Orbán Viktor szerint fontos, hogy legyen egy egységes koordinátarendszer, amiben meghatározhatjuk, mi a jó, mi a rossz, mi a hasznos és a haszontalan. Ehhez hozzáfűzte, hogy szerinte sem a magyar, sem az európai, sem pedig világgazdaság nem lesz olyan, mint amilyen a járvány előtt volt. Alkalmazkodnunk kell – mondta. Fel kell készülnünk arra, hogy ez nem az egyetlen járvány, a járványok és a népvándorlások korát éljük – fogalmazott Orbán Viktor, ezért az újabb nemzeti konzultációban lesznek járványügyi, migrációs és gazdasági kérdések.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »