Orbán a liberálisok után most a centrista demokraták internacionáléjának alelnöke lett

Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz elnökét újra megválasztották a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnökének a szervezet Brüsszelben zajló közgyűlésén – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője pénteken.

Az 1961-ben létrehozott jobboldali pártszövetség közösségi oldalán közzétett információk szerint a CDI elnöke továbbra is a kolumbiai Andrés Pastrana, a főtitkár pedig a spanyol Antonio López-Istúriz White. Az európai miniszterelnökök közül – Orbán Viktoron kívül – Szlovénia kormányfője, Janez Jansa, valamint a horvát miniszterelnök, Andrej Plenkovic tölt be alelnöki pozíciót a konzervatív pártszövetségben – foglalja össze az MTI.

Hírdetés

Azt Havasi Bertalan és az MTI is elfelejtette megemlíteni, hogy a szervezet neve már 1999 óta Centrista Demokrata Internacionálé (akkor még Orbán a Liberális Internacionálé alelnöke volt, biztos ezért nem figyeltek a névmódosításra). A honlapjukon azt az Európai Néppártot (EPP) nevezik meg európai divíziójukként, amelynek a Fidesz már nem, csak a KDNP a tagja Magyarországról. Orbán az EPP-nek szintén volt korábban alelnöke.

(Kuruc.info – MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »