Online tájékoztatót készített a BBTE a diszkrimináció, a zaklatások és hatalmi visszaélések megelõzésére

Online tájékoztatót készített a BBTE a diszkrimináció, a zaklatások és hatalmi visszaélések megelõzésére

A kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem a közösségi média felületén Értsük jól egymást! mottóval közleményben jelezte, hogy készítettek egy interaktív tájékoztatót célzottan a hallgatók számára.

„Bizonyára hallottál már a hallgatók jogairól, és számtalanszor használtad már a diszkrimináció, zaklatás, viktimizálás fogalmát is. De vajon tisztában vagy ezeknek a fogalmaknak a jelentésével? Tudod, mit kell tenned, ha hasonló eset kerül tudomásodra, vagy ilyen esettel szembesülsz? Milyen következményekkel járnak a bizonyos helyzetek?” – olvasható a közleményben.

Az online tájékoztatót az egyetemhez kapcsolódó Karriertanácsadó, Pályaorientációs és Alumni Központ segítségével állították össze, hogy röviden és lényegre törően összefoglalja a BBTE:
– diszkriminációmentességi útmutatóját,
– a nemi egyenlőségi útmutatót,
– az ombudsman intézményét,
– a mentálhigiénére vonatkozó javaslatokat.

Hírdetés

A kezdeményezést motivációja a megelőzés: „meggyőződésünk, hogy a fogalmak és eljárások előzetes ismeretével könnyebben megelőzhetők a visszaélések és kellemetlenségek.”

A tájékoztató anyaggal kapcsolatban megjegyzik, hogy amennyiben további kérdések merülnek fel, vagy valami nem érthető, akkor bizalommal az egyetemhez lehet fordulni.

A BBTE etikai normáit összefoglaló kódexe teljes terjedelmében (román nyelven) itt olvasható.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »