Önkénteseit ünnepelte a Katolikus Karitász

Önkénteseit ünnepelte a Katolikus Karitász

Október 5-én Budapesten, a Magyar Szentek templomában hálaadó szentmisével egybekötve ünnepelte a Katolikus Karitász 36 önkéntesét, akik elkötelezett karitatív munkájuk elismeréseképpen idén Caritas Hungarica-díjban részesültek.

A Katolikus Karitász a 2012-ben alapított Caritas Hungarica-díjat a hosszú ideje kimagasló szorgalommal tevékenykedő önkénteseknek adja elismerésképpen áldozatos segítő munkájukért, melyet rászoruló, magányos és beteg embertársainkért, a fogyatékossággal élőkért, és a társadalom peremére sodródott családokért végeznek.

Az ünnepélyes díjátadó ceremóniát a Karitász szellemiségéhez hűen hálaadó szentmise előzte meg, melyet Écsy Gábor országos igazgató celebrált. Prédikációjának fő gondolata az egyszerű hit erejének hangsúlyozása volt. Az egyszerű hit nem függ attól, kinek mekkora a tudása, mennyi a vagyona, Isten nem ezt az utat választotta: az egyszerűben, a kicsiben rejtette el megváltásának titkát. Az önkénteseknek pedig egy bibliai idézetet mondott köszönetképpen: „nevetek föl van írva a mennyben” (Lk 10,20).

Idén harminchat díjazottat választottak ki, akiket Zagyva Richárd, a segélyszervezet országos igazgatóhelyettese e szavakkal méltatott: „Köszönetet mondunk nekik, hogy életük egy jelentős részét embertársaik támogatásának szentelik, és kívánjuk, hogy a másokért tett szolgálatuk megerősítse őket az isteni jelenlét erejében és az emberi jelenlét fontosságában, visszabillentve egy csöppnyit a természet Isten adta rendjét.”

A kitüntetésben részesülők elismerő oklevelet, egy különleges Karitász-jelvényt és a díjazottakat méltató kiadványt vehettek át a Katolikus Karitász vezetőségétől. Az önkéntesek nevében Revóczi Zoltánné, a Kosdi Karitász Csoport vezetője mondott köszönetet.

A jótékonysági szervezet kiemelten fontosnak tartja elismerni és értékelni a Karitász-önkéntesek különböző szociális területeken végzett példaértékű munkáját szerte az országban. A díj további célja az önkéntesség társadalmi megítélésének növelése, a jótékonyságra és a karitatív tevékenységre való inspirálás. Jelenleg a Katolikus Karitász országos önkéntes hálózatában 16 egyházmegyei központban, több mint 800 csoportban közel 10.000 önkéntes végez karitatív munkát.


Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye
†Morauszki Andrásné
Dr. Papp Katalin

Egri Főegyházmegye
Gállné Szemán Zsuzsanna
Lukács István Tamás
Németh István

Esztergom–Budapesti Főegyházmegye
Kovács Istvánné
Krassói Kornélia
Nyúl Józsefné

Győri Egyházmegye
Joós László Jánosné
Krémer József Imre

Kalocsa–Kecskeméti Főegyházmegye
Barta Jánosné
Kiss Károly Dénesné
Sinkó Géza

Hírdetés

Kaposvári Egyházmegye
Borbély Lászlóné
Nagy Józsefné

Miskolci Egyházmegye
Baloghné Molcsányi Ildikó

Nyíregyházi Egyházmegye
Ihnát Jánosné
id. Nagy Zoltán

Pannonhalmi Egyházmegye
Banák Zoltán

Pécsi Egyházmegye
Gutai Istvánné
Győrfi Istvánné
Haász Lászlóné

Szeged–Csanádi Egyházmegye
Gerecz Elemérné
Tanács István
Tari Gyuláné

Székesfehérvári Egyházmegye
Dr. Ágoston Béláné
Tatár Mihályné
Zettisch László

Szombathelyi Egyházmegye
Tóth Gyuláné
Tóth László

Váci Egyházmegye
Lázár Györgyné
Revóczi Zoltánné
Tóth Marianna

Veszprémi Főegyházmegye
Horváth Ágnes
Kondoráné Lehel Ágota
Pogátsa József

Forrás: Katolikus Karitász – Caritas Hungarica

Fotó: Vermes Tibor

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »