Öngondoskodó háztartások – Zöldellő kertek a Veszprémi Főegyházmegyében is

Öngondoskodó háztartások – Zöldellő kertek a Veszprémi Főegyházmegyében is

Idén is folytatódik a Katolikus Karitász öngondoskodó családokért indított programja, melynek fókuszában 2021-ben azok a családok és idősek vannak, akiket a koronavírus-járvány hátrányosan érintett.

A Veszprém-Főegyházmegyei Karitász munkatársai április 27-én Bakonyszentlászlón keresték fel Major Ildikót és családját, és megtekintették a szépen gondozott kertet, ahol a föld a nemrégiben elültetett vetőmagokat rejti, és a család reményei szerint hamarosan gazdag termést hoz majd.

*

A tavasz elején országos szinten 4122 családot ajándékoztak meg vetőmagokkal, több mint 16 millió forint értékben. A program során az országos központ támogatásával biztosított vetőmagcsomagokban összesen húszféle zöldségmag található, többek között sárgarépa, zöldborsó, bab, dughagyma, uborka, spárgatök, kukorica, karalábé, spenót, saláta, sütőtök, cékla, cukkini, karalábé és retek.

Hírdetés

A Karitász fontosnak tartja, hogy a program során szakmai segítséget is biztosítson a családoknak, hogy kertjeikben a lehető legnagyobb termést takaríthassák majd be. Országszerte szakemberek segítik a kertek művelését, s emellett szükséges eszközök beszerzésével is támogatja a Karitász a családokat. 2021-ben a szervezet Vetési segédletet adott a magok mellé, hogy azok is vállalni tudják a saját zöldségek termesztését, akiknek alig vagy egyáltalán nincs ebben tapasztalatuk.

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg, célja, hogy a családok – főként munkanélküli szülők esetében – a kapott vetőmaggal, kertjeik művelésével megtermeljék maguk számára a szükséges zöldségeket.

Május folyamán várhatóan hatezer palántát juttat el a Karitász a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem támogatásával a családok számára.

Forrás: Veszprémi Főegyházmegye

Fotó: Katolikus Karitász

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »