Október 19-én derül ki, kié az idei Harmónia-díj

Október 19-én derül ki, kié az idei Harmónia-díj

Október 19-én derül ki, kié az idei Harmónia-díj Havran Kati2024. 09. 30., h – 16:43

Október 19-én derül ki, a három jelölt közül kié lesz a Harmónia – Szlovákiai Magyar Zenei Díj. Holec Ferencné Gyees Ilona népdalénekes és Banyák István cigányprímás életműdíjban részesül.

Hírdetés

A kassai Csermely Kórust, a Gorlo Volka zenekart, valamint Nagy Csomor Andrást és zenekarát jelölték idén a Harmónia-díjra. Az ünnepélyes díjátadó gálát október 19-én tartják a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központban. A Harmónia-díj a szlovákiai magyar zenei élet legrangosabb elismerése, melyet egy kiváló zenész vehet át, akit a három jelölt közül választ a kuratórium.

Idén ketten kapnak Harmónia-életműdíjat, mellyel a hazai zenei élet kivételes életpályáit jutalmazzák. Holec Ferencné Gyepes Ilona népdalénekesi tevékenységével emelkedik ki a hazai zenei szcénában, Banyák István pedig nemzetközileg elismert cigány-prímás.

A gálán emellett több vendég is fellép majd: az Opera Trio, Jánoska Tibor Jazz Quartetje, a Palya Bea és Lisztes Jenő Duó, a Beliczay Kamarazenekar és a Kiss Zenészek. A gálaest 19 órakor kezdődik, a belépő 10 euró. A 2023-as Harmónia-díjat az Opera Trio, azaz a Kevicky Tünde, Kollár Katalin és Kovács Nagy Andrea alkotta formáció kapta.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »