Ódor Lajos hétfőn Peter Pellegrinivel, kedden Eduard Hegerrel találkozik

Ódor Lajos hétfőn Peter Pellegrinivel, kedden Eduard Hegerrel találkozik

A parlamenten kívóli Hlas-SD elnöke, Peter Pellegrini exkormányfő és jelenleg parlamenti képviselő hétfőn az esti órákban találkozik Ódor Lajos kinevezett miniszterelnökkel.

A hivatalnokkormány feje már korábban jelezte, hogy találkozni fog azokkal a politikusokkal, akik eleve nem zárták ki, hogy támogatnák a szakértőkből álló kabinetet.

Pellegrini konstruktív párbeszédre számít, amely menetes lesz a szenvedélyes érzelmi és politikai megnyilvánulásoktól.

Valószínűleg arról kíván tájékoztatni engem, hogy mit tervez belevenni a kormány programnyilatkozatába. Lehetséges, hogy szóba kerül az is, hogy a kormány kiegyensúlyozott költségvetést szeretne beterjeszteni még a bizalmi szavazás előtt”

– jegyezte meg.

Hírdetés

Ódor elődje, Eduard Heger az általa fontosnak tartott kérdésekről is tárgyalna a hivatalnokkormány vezetőjével.

Fontos  számunkra, hogy folytatódjanak a helyreállítási terv nyomán kialakított reformok, valamint egyéb, az általunk fontosnak tartott ügyek.”

– mondta Heger.

Juraj Blanár, a Smer-SD parlamenti képviselője szerint pártja is meghívást kapott egy találkozóra, de közelebbit nem tud erről.

Mint kifejtette, készek tartalmas megbeszélést folytatni Ódorral azokról a dolgokról, amelyek Szlovákiát gyötrik. Arról nem tárgyalnának, hogy a kormányfő hogyan képzeli el az államtitkárok cseréjét vagy az államhatárok védelmét.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »