Nyolc témakörös programját mutatta be a Szövetség Komáromban

Nyolc témakörös programját mutatta be a Szövetség Komáromban

A Szövetség Komáromi Helyi Szervezete október 10-én a belvárosi Platz Galériában tartotta egyórás programbemutatóját. Bauer Ildikó, a párt komáromi polgármester-jelöltje a képviselő-jelöltjeik és a média munkatársai előtt leszögezte: az október 29-i helyhatósági és megyei választások előtt a programjukat a szakmaiság és a megvalósíthatóság jegyében dolgozták ki, s a lakosok véleményét is kikérték az egyes városrészek állapotával, gondjaival és igényeivel kapcsolatban.

Bauer Ildikó elöljáróban azt is elárulta: akadtak olyan polgárok, akik amiatt is örömmel fogadták őket, mert az adott városrészben már húsz éve nem találkoztak városi képviselővel, akinek ecsetelhették volna a problémáikat és az elvárásaikat.

A lakossági véleménynyilvánítások után az alap-elképzeléseinket kiegészítettük az ő felvetéseikkel, kéréseikkel, amelyekről szakemberekkel is egyeztettünk. Mindezek alapján megalkottuk a közös víziónkat Komárom jövőjével kapcsolatban”

– fogalmazott. Hozzátéve: a programjuk a következő 8 témakörre tagolódik, amelyeket egy-egy megfelelő szaktudással bíró jelöltjük ismertetett:

Fejlődő Komárom

 

Jól működő Komárom

 

 

Zöldebb és tisztább Komárom

 

 

Egészséges Komárom

 

 

Okos város

 

Gondoskodó Komárom

Hírdetés

 

Élhetőbb Komárom a peremvidékeken is

Cserhát, Gadóc, Gyulamajor, Kabátfalu, Kava, Kisizsa, Kis-és Nagyharcsás, Lándor, Őrsújfalu, Pálmajor ugyanúgy a város szerves része! Nem bánhatunk velük mostohán!

– Rendszeres kihelyezett lakossági fórum szervezése

– Közbiztonság növelése

– Játszóterek építése ezen városrészekben is

– Az áldatlan állapotok felszámolása: esőben járhatatlan sártengernyi utak…

– Kisbuszjárat újraindítása Kabátfalura, tárgyalások kezdeményezése mozgóbolt működtetéséről

– Őrsújfalu-i lakosok számára városi rendőrség kihelyezett irodájának működtetése

– Orvosi rendelő kezdeményezésének támogatása

– Esővíz-elvezetés megoldása, hogy felszámoljuk vele az özönvízszerű állapotokat,

– Rendszeres képviselői fogadóóra

– Közlekedésbiztonsági megoldások alkalmazása a szentpáli kereszteződés biztonságossá tétele érdekében. 

 

Biztonságos Komárom

 

A rendezvény második felében a média munkatársai tehették fel a programmal kapcsolatos kérdéseiket, amiről Bauer Ildikó kijelentette:

E programunkat nem a fiókba írtuk, hanem készen állunk annak megvalósítására“.

Portálunk arra volt kíváncsi, hogy a „szövetséges“ csapat megválasztása esetén mit tenne annak érdekében, hogy a kiöregedő – elhalálozó komáromi szakorvosok helyett fiatal szakembereket vonzzon Komáromba, továbbá ismét működjön az évek óta hiányzó fogorvosi ügyelet, és beinduljon a magyar nyelvű egészségügyi nővérképzés a városban. 

Orosz Örs válaszában hangsúlyozta: a városi képviselő-jelöltjeik közül hárman megyei képviselők is.

Azért is jó a Szövetség, mert összeköti az egyes szinteket, hogy minél gördülékenyebb legyen az ügyintézés és a problémák megoldása“.

Sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a fiatal orvosok közül sokan a jobb kereseti lehetőségeket nyújtó, nyugat-európai országokban akarnak dolgozni. Ennek tudatában a megyei önkormányzat a hazai rendelőjük megnyitását anyagilag is támogatja.

Czifra György szerint a jövendő városi önkormányzatnak pedig kötelessége lesz beindítani velük a további igényeikről, elvárásaikról folytatandó, hatékony párbeszédet, mert minden megoldásnak az alapja a megfelelő kommunikáció. A magyar nyelvű egészségügyi nővérképzés kapcsán azt felelték, hogy mivel azt kulcsfontosságú dolognak tartják, annak megvalósítását az egyik szabad tantermekkel rendelkező, helyi szakközépiskolában tartják lehetségesnek, miközben a Selye János Egyetemmel is együttműködve, általa a megfelelő személyi feltételeket, a helyi kórházban pedig a szakmai gyakorlatot is biztosítanák.

Végül álljon itt Andruskó Imre jelölt példás kijelentése: „ Mi minden negatív kampányt elutasítunk, soha senkit nem szidtunk, ám mindenkit meghallgatunk“. A programbemutatóról készített videófelvétel Bauer Ildikó facebookos oldalán található: https://www.facebook.com/bauerildiko.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »