Nyilasi Tibor megszólalt Törőcsik András halála nyomán

Nyilasi Tibor megszólalt Törőcsik András halála nyomán

A futballpályán riválisok voltak, az életben barátok, ezért viselte meg különösen az FTC legendáját pályatársa tragédiája.

A napokban elhunyt a magyar futball egyik legendája, az Újpesti Dózsa hajdani zsenije, Törőcsik András, és a gyászolók között ott van a Ferencváros történetének egyik legjobb játékosa is.

„A pályán valóban ellenfelek voltunk, de az életben nem. A barátomnak mondhattam, nagyon megrázott a halála. Az utóbbi években a Covid-szabályok miatt ritkán tudtam meglátogatni, csak a nővére és a masszőre mehetett be hozzá rendszeresen. Le is fogyott, de lehetett vele beszélni, csak kérdezni kellett, emlékszel-e erre vagy arra” – mondta Nyilasi Tibor a Blikknek adott interjúban.

Hírdetés

A zöld-fehérek legendája jelezte, mindenképpen ott lesz Törőcsik temetésén. „Váratlan volt, hogy itt hagyott minket, még akkor is, ha tudtuk, nincs jól. Fáj, hogy nem tudtam elbúcsúzni Törőtől a kórházban. Így marad a temető” – tette hozzá.

Szerdán a Bajnokok Ligájában az FTC a Slovan Bratislavát fogadja, azt a csapatot, amellyel harminc éve is találkozott, s akkor Pozsonyban a szlovák rendőrök összeverték a magyar szurkolókat. Nyilasi Tibor volt akkor a Fradi edzője, és borzalmas élményként idézte fel a történteket, szerinte aki azt átélte, soha nem fogja elfelejteni.

„Mi a pálya mellett nem igazán láttuk a dolgokat, csak azt vettük észre, hogy a lelátón rendőrök vannak és menekül a nép, aztán sokan jajgatnak. Úgy emlékszem, Lipcsei Peti jött ki a kispadhoz, megkérdezte, levonuljanak-e. Szó sem lehetett róla, az nemzetközi kupameccs volt, ha félbeszakad miattunk, annak súlyos következményei lettek volna a Ferencvárosra nézve. Mondtam Petinek, bármilyen nehéz, végig kell játszanunk. Aztán a találkozó után már tisztábban láttunk, mi történt” – mondta, és hozzátette, akkor kiestek, de a mai csapatnak kötelező továbbjutnia, mert a mai Ferencváros erősebb, mint a Slovan.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »