November 17-én tartja ünnepi kongresszusát a Smer-SD

November 17-én, Pozsonyban tartja ünnepi közgyűlését a Smer-SD a párt megalakulásának 25. évfordulója alkalmából – jelentette be Robert Fico kormányfő, a Smer-SD elnöke a párt elnökségének hétfői ülése után.

A testület jóváhagyta a járási szervezetekben és a párt gazdálkodásában tervezett változtatásokat is. Fico azt mondta, a Smer-SD pénzügyei teljesen rendben vannak, a pártnak van elég pénze, hogy felkészüljön a választásra, nem függ a szponzoroktól.

„Mi vagyunk a legsikeresebb politikai párt Szlovákia modern kori történelmében” – mondta Fico.

Hozzátette, a baloldali szociáldemokrata szubjektum megalakulásának évfordulóját fogják megünnepelni a novemberi kongresszuson.

Fico elmondta, a szlovákiai pártok közül a Smer-SD-nek van a legnagyobb tagsága és a legjobban kiépített regionális hálózata .

Hírdetés

Az elnökség azt javasolta a Smer-SD képviselőinek, hogy szavazzák meg Michal Šimečka, a PS elnökének leváltását a parlament alelnöki tisztségéből. A politikus leváltását a Smer-SD és az SNS képviselői indítványozták, és most már a Hlas-SD kezében van a döntés. Fico még egyeztetni fog a további teendőkről a Hlas-SD elnökével, és Matúš Šutaj Eštok belügyminiszterrel.

Csütörtökön eldőlhet, hogy Šimečka marad-e a parlament alelnöke

Ha a közeljövőben ülésezni fog a koalíciós tanács, ez Fico szerint érinteni fogja a találkozó menetét. Megismételte, hogy az új házelnök megválasztásának kérdése egyelőre nincs napirenden.

A partnerek megvitatják, mely törvényjavaslatokat kell elhalasztani, mivel egyes javaslatok hatással vannak az államháztartás konszolidációjára.

(tasr/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »