Nincs ok a pánikra: Németországnak továbbra is Izrael-csicska kormánya és kancellárja lesz

Nincs ok a pánikra: Németországnak továbbra is Izrael-csicska kormánya és kancellárja lesz

Akinek eddig kétségei voltak, a kormánykoalícióra készülő német pártok által kötött tegnap megkötött szerződésből megtudhatta: Németország az Angela Merkel-korszakhoz híven a kiegyensúlyozottságot közvetítő álságos szólamok ellenére továbbra is támogatja a népirtó, egy egész népet földönfutóvá tett, és a megszállt területeken a nemzetközi jog ellenében zsidó telepeket építő Izraelt.

A német kormánykoalíciós pártok elítélik az Izrael ellen irányuló folyamatos fenyegetést, illetve az izraeli lakosság elleni terrort. Közben megdicsérik a palesztin népet cserbenhagyó, eláruló, Izraellel békét kötő arab országokat – olvasható az spd.de, a tagesschau.de napilap és az israelhayom.co.il honlapján. 

Berlinben tegnap befejeződtek a német szövetségi kormány megalakítására irányuló koalíciós tárgyalások, s aláírták a kormánykoalíciós szerződést, s aminek eredményeként összeállhat az úgynevezett „közlekedéslámpa-koalíció” (Ampel-Koalition – a szociáldemokraták vörös, a szabaddemokraták sárga és a Zöldek zöld pártszíne után – H. J.). A 177 oldalas koalíciós szerződés Németország felelőssége Európáért és a világért címet viselő VII. cikkelyéből a többi között kiderül: „Izrael biztonsági számunkra állami érdek (Staatsräson)”. Igaz, hogy az általunk hivatkozott izraeli hírportál berlini tudósítója a koalíciós szerződésben említett „állami érdeket” még a csicska németekre is rálicitálva „legfőbb nemzeti érdeknek” fordította, de ez a lényegen nem sokat változtat.

A merkeli politika folytatásának ígéretével a szerződésben továbbá ez olvasható: „Továbbra is kiállunk az 1967-es határok közötti kétállami tárgyalásos megoldása mellett”. (Csak éppen arról nem szól az egyezmény, hogy Berlin gyakorlatilag semmit nem tett, s a jövőben sem fog tenni annak érdekében, hogy Izrael leállítsa a kétállami megoldást véglegesen ellehetetlenítő folyamatos zsidótelepítést a megszállt palesztin területeken – H. J.). „Elítéljük az Izrael Állam ellen irányuló folyamatos fenyegetést és az izraeli lakosság elleni terrort. (Magyarán: az elnyomott, megszállt, elűzött és megtizedelt népek ellenállási joga a palesztinok esetében nem érvényes. Doppelmoral, kettős mérce, kedves Lámpakoalíció?… – H. J.).

Hírdetés

A következő mondatban a koalíciós szerződést aláírók üdvözlik és megdicsérik az úgynevezett Ábrahám-egyezményeket a „testvéri palesztin nép” hátba döfése árán legutóbb aláíró arab országokat (Egyesült Arab Emírségek, Báhrájn, Marokkó és Szudán – H. J.): „Üdvözöljük a további arab államok és Izrael közti kapcsolatok nemrég elkezdődött normalizálását.” (Más szóval: Berlin megdicséri azokat az arab országokat, amelyek az Arab Államok Ligájának 1967-es kartúmi értekezletének határozata ellenére úgy kötöttek békét Izraellel, hogy a zsidó állam nem vonult ki a megszállt területekről – H. J.). S ha valaki a nemzetközi fórumokon mégis fel merné említeni, vagy netán elítélni Izrael megszálló, népirtó és népelűző politikáját, Berlin azt antiszemita kísérletnek tekinti, s minden lehetőségével elfojtja: „Keményen fellépünk az Izraelt antiszemita megfontolások alapján elítélő kísérletek ellen, így az ENSZ-ben is.”

A koalíciós szerződők ezután leszögezik: „Kerülni kell a békére irányuló erőfeszítéseket megnehezítő egyoldalú lépéseket. A palesztinoktól előrelépést várunk a demokrácia, a jogállamiság és az emberi jogok kiterjesztése terén. Ez az elvárásunk vonatkozik az Izrael elleni erőszak minden formájáról való lemondásra is” – hangzik a palesztinoknak címzett egyértelmű fölszólítás, majd érezvén annak egyoldalú elfogultságát, a szerződés szövege így folytatódik: „Követeljük a nemzetközi joggal ellentétes településépítés leállítását.” (Mármint Izraelnek a megszállt palesztin területeken folyó zsidó települések építésének leállítását, amelyért ha valaki szót emel, azt antiszemita megfontolás alapján teszi… – H. J.).

Hering J. – Kuruc.info

Korábban írtuk: Klímamániával és a füvezés legalizálásával "modernizálja" az országot az új berlini kormánykoalíció


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »